Πολιτικη & Οικονομια

Ινστιτούτο Bruegel: Η Ελλάδα θα χρειαστεί και 4o μνημόνιο

«Το 2018 η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές»

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
327403-676617.jpg
ape - Νικος Αρβανιτιδης

 Ο οικονομολόγος του Ινστιτούτου Bruegel, Ζολτ Ντάρβας εξέφρασε την εκτίμηση ότι το 2018 η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να «βγει» στις αγορές και για τον λόγο αυτό θα χρειαστεί και τέταρτο Μνημόνιο. 

«Το 2018 η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές και γι' αυτό θα υπάρξει ένα τέταρτο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το υιοθετώ» τόνισε ο Ούγγρος οικονομολόγος από το βήμα της εκδήλωσης «Thessaloniki Summit», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι με την αύξηση του ΑΕΠ, η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να προβεί σε μεγάλο δανεισμό.

«Είμαι πιο αισιόδοξος όσον αφορά το άμεσο μέλλον για την Ελλάδα» τόνισε, αναγνωρίζοντας πως η Ελλάδα έκανε τεράστιες προσπάθειες στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων. Ανέφερε, δε, ότι ήδη έχει υλοποιηθεί το 80% με 90% των δεσμεύσεων που ανέλαβε η χώρα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY