Πολιτικη & Οικονομια

20 διδάγματα αντιμνημονιακής διακυβέρνησης

Είμαστε ικανοί να ψηφίσουμε τον χειρότερο, αρκεί να μας τάξει χάντρες και καθρεφτάκια

96282-643740.jpg
Γιώργος Δημακόπουλος
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
326932-675551.jpg

Ότι οι αγωνισταράδες που ζώνονταν τα φυσεκλίκια και όλη νύχτα λέγανε τραγούδια για τη λευτεριά με σηκωμένες γροθιές με ή χωρίς γάντια, τελικά ήταν αφελείς «όχι για το γιατί αλλά για το πώς», αυθόρμητοι και δεν ήξεραν ότι κάνουν πλάτες σε κόμματα, και ότι τώρα είναι πιο πονηρεμένοι.  Την ίδια κασέτα κόπι πάστε έπαιξαν όλοι οι αυτοαποκαλούμενοι διανοούμενοι (;) και πνευματικοί άνθρωποι (;) της μεταεπανάστασης του χαβιαριού. Μαζί και τα «παλαιοκομματικά γκομενάκια» της δηθενιάς. Βέβαια τα γιαούρτια στον Νταλάρα, το κράξιμο στον Νικήτα Κλιντ, τα γιούχα στον Σωκράτη Μάλαμα, σε όσους έλεγαν όχι στην παράκρουση, δεν τους αφορούσαν, δεν τα θυμούνται καν, δεν θυμούνται ότι ήταν και αυτοί μαζί κάτω στο κοινό του «πσόφα ρε προδότη» και όχι πάνω στη σκηνή μαζί τους. Το ευχάριστο είναι ότι οι ίδιοι αφελείς έμαθαν ότι πρέπει να είμαστε π.χ. συνοδοιπόροι με την ΕΕ στα θέματα των δικών τους οικονομικών συμφερόντων, «Η κοινοτική οδηγία στην οποία πρέπει να εναρμονιστούμε –και έχουμε μείνει πολύ πίσω– εγείρει πολλά θέματα» για τα πνευματικά δικαιώματα. 

Ότι όλος ο πλανήτης γελάει «με την Ελλάδα που επιμένει, με την Ελλάδα που αντιστέκεται» ενώ φτιάχνει δημοψηφίσματα για ανύπαρκτα ερωτήματα, ψηφίζει όχι αλλά ναι, με σηκωμένη τη γροθιά αλλά και παρατεταμένη την παλάμη για την εκταμίευση των 300 δις+ δανεικών από τρόικα. Όλος ο πλανήτης γελάει που ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας και της στατιστικής απάτης, αντί να είναι έστω σπίτι του, απολαμβάνει της παχυλής βουλευτικής αποζημίωσης για να παριστάνει τον κρυφό 3ο συγκυβερνήτη και να γελάει, «έχω βαρεθεί 5 χρόνια να βαράω παλαμάκια» σε βάρος των κορόιδων. 

Ότι οι «μεταρρυθμιστές» χωρίς μεταρρυθμίσεις πολιτικοί επιλέγουν να απολύουν καθαρίστριες και φύλακες των 700 ευρώ, αλλά όχι golden boys και στρατούς συμβούλων, και επίορκους και πλαστογράφους, και δεν συναινούν ούτε καν στην πρόταση για κατάργηση του νόμου Τσοχατζόπουλου από το 1985 που μετέτρεψε τα πολιτικά γραφεία των υπουργών σε δημόσιες υπηρεσίες. Πού θα βολεύουμε τους αγωνιστές του βουνού και του Χάρβαρντ; Και τώρα οι ίδιοι «μεταρρυθμιστές» μάς λένε καμία απόλυση στο δημόσιο! Το πελατειακό κράτος να είναι καλά και οι διορισμένοι αφισοκολλητές μας, εις βάρος των αρκετών και άξιων δημόσιων υπαλλήλων που βγάζουν τη δουλειά.

Ότι χωρίς την αναγκαστική βίαιη κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, η χώρα δεν θα υπήρχε πια στο χάρτη. Χονδρικά το 2016 το ταμείο χρειάζεται για τους μισθούς σε δ.υ. 11,3 δις και για το σύνολο των συντάξεων 6,3 δις δημοσίου και 21 δις υπολοίπων, συνολικά περίπου 39 δις, υπολόγισε ότι για 14 μισθούς και συντάξεις θα χρειαζόταν περίπου +6,5 δις, δηλαδή 3 ΕΝΦΙΑ ακόμη! Ουδέν σχόλιον.  

Ότι τα γκάλοπ είναι επιστήμη και είναι ανεξάρτητα, δυο φορές ανεξάρτητα, και το πιστοποιούν η υπουργοποίηση του κ. Βερναρδάκη της VPRC, η τηλεοπτική άδεια στον κ. Kαλογρίτσα της GPO, η συμμετοχή του κ. Nικολακόπουλου στην επιτροπη σοφών του Σύριζα, η υπεροχή Σύριζα στα φανταστικά γκάλοπ της Bridging Europe, η ανάθεση του συμβούλου στρατηγικής της ΝΔ στο κ. Θεοδωρικάκο της GPO. Όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος; Δεν ξέρω, δεν απαντώ!

Ότι αγαπάμε και συμπονάμε τους πρόσφυγες αρκεί να μην κάθονται στα λιμάνια μας και στις λάσπες μας ή να μην καταλαμβάνουν τα ξενοδοχεία μας City Plaza, γιατί μας αφήνουν καλό κέρδος σε εμάς και τους φίλους μας για σκηνές, προκάτ καταλύματα, και γενικά ό,τι χρήμα έρχεται από ΕΕ για τους πρόσφυγες καταλήγει στην παρέα μας. Και ότι αυτοί που θα γέμιζαν την Ευρώπη με τζιχαντιστές τελικά τη γέμισαν με 430 χιλ. έλληνες νέους μετανάστες. Και ότι ίδιοι που θεωρούν κεκτημένο δικαίωμα 430 χιλ. Ελλήνων να μεταναστεύουν στην ΕΕ, δεν δέχονται να παραχωρήσουν και αυτοί στέγη και διαμονή σε 50 χιλ. πρόσφυγες πολέμου!  

Ότι η μισή Ελλάδα θέλει να κρύψει τις φωτογραφίες της από τους αγανακτισμένους του Συντάγματος παρέα με χρυσαυγίτες και μπάχαλους, και η άλλη μισή να κρύψει τις φωτογραφίες με τους χορούς αξιοπρέπειας στην ίδια πλατεία. 

Ότι οι προδότες πολιτικοί που οι αγωνισταράδες «κρέμασαν» στο Σύνταγμα άφησαν και κάποιο μεταρρυθμιστικό έργο. Αντίστοιχα οι αγωνισταράδες σε 4 χρόνια διακυβέρνησης άφησαν μόνο τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση οι μεν, και το κολοβό σύμφωνο συμβίωσης οι δε. Αν βρει κάποιος κάτι επιπλέον, ας το γράψει στα σχόλια.

Ότι η χρεοκοπία ήλθε 16 Σεπτεμβρίου του 2007, όταν ενώ η χώρα καιγόταν η κυβέρνηση μοίραζε 3χίλιαρα σε όποιον πέρναγε από τα καμένα, τα ελλείμματα και τα χρέη ήταν κρυμμένα σε greek statistics και οι Έλληνες στις κάλπες ψηφίζαμε τη συνέχιση του πάρτι με δανεικά, εκλέγοντας εκ νέου τον Κώστα Καραμανλή τον οκνηρό και το λόμπι της χρεοκοπίας.   

Ότι είμαστε ικανοί να ψηφίσουμε τον χειρότερο, αρκεί να μας τάξει χάντρες και καθρεφτάκια, είτε από τα Ζάππεια 1, 2, 3 είτε από την Ξεσαλονίκη. Μετά θα καθαρίσει λέγοντας ή ουδείς αναμάρτητος ή είχαμε αυταπάτες. Δεν είμαστε ψεύτες είχαμε αυταπάτες οι μεν, δεν είμαστε ψεύτες και οι άλλοι σας έλεγαν ψέματα οι δε. Και η ζωή συνεχίζεται με 1,5 εκ. άνεργους. Α και έχουμε χώρο και για γραφικούς λεβέντηδες, δολοφόνους ναζί, ψεκασμένους λαφαζάνηδες και ψυχωτικές μαρίες αντουανέτες.   

Ότι ο επόμενος αυτοδύναμος πρωθυπουργός θα είναι εκείνος που ψήφιζε υπερήφανος ναι στον προϋπολογισμό της χρεοκοπίας το 2008 γιατί «Αυτόν το φόβο, ο οποίος είναι διάχυτος σήμερα στην ελληνική κοινωνία, πρέπει να αντιμετωπίσουμε με γενναιότητα, με ειλικρίνεια, με υπευθυνότητα, την οποία εγγυάται μόνο η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή». Stand up comedy, κλαίω.....

Ότι μπορεί να μην τα πήγαμε καλά στη διαπραγμάτευση με τον Ιερώνυμο και τον Καμένο για το μάθημα των θρησκευτικών (το συμπέρασμα Αλέξη και Πάνου «Εκκλησία και Πολιτεία προχωράνε μαζί»), αλλά ευτυχώς στις 17 ώρες διαπραγμάτευσης πέρσι είχαμε ρίξει στα δίχτυα τους «γκάνγκστερ» Σόιμπλε και Μέρκελ και υπέγραφαν ό,τι διεκδικούσαμε!  

Ότι οι «οικονομολόγοι και πολιτικάντηδες» της πλατείας με τα ανοιχτά πουκάμισα και τα ακατοίκητα μυαλά και τα μαντηλάκια στο πέτο τελικά μπορούν να είναι αυθόρμητα και ΧΡΗΣΙΜΟΙ και ΗΛΙΘΙΟΙ στον κάθε Παππά και στον κάθε Τσίπρα.

Ότι όποιος κομπορρημονεί «οι μελέτες μάς δείχνουν ότι τα παιδιά που δεν πάνε παιδικό σταθμό έχουν, στη συνέχεια, περισσότερες πιθανότητες να έχουν μαθησιακές δυσκολίες. Με άλλα λόγια, οι ανισότητες δρομολογούνται από πολύ νωρίς στη ζωή ενός παιδιού. Για αυτό επαναλαμβάνω τη δέσμευσή μου. Με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας κανένα παιδί δεν θα βρεθεί εκτός παιδικού σταθμού», πρέπει να βρει και μια συγνώμη γιατί η ΝΔ κυβέρνησε 2004-2009 και 2012-2014 και κάθε χρόνο έμεναν εκτός παιδικών σταθμών 30 χιλ. παιδιά. Τότε δεν αντιμετώπισαν μαθησιακές δυσκολίες και ανισότητες;

Ότι όλοι όσοι πολιτικάντηδες αριστεροδεξιοί υπόσχονταν ΑΟΖ, παράλληλο νόμισμα, δυνατή δραχμή, σεισάχθεια, δίκαιη ανάπτυξη, αμεσοδημοκρατία, γερμανικές αποζημιώσεις, δεν έχουν καν διαβάσει ούτε έναν κρατικό προϋπολογισμό.

Ότι αυτοί που θα καταργούσαν το χαράτσι επέβαλαν τον χειρότερο ΕΝΦΙΑ, και ότι αυτοί που θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ τον αύξησαν κι άλλο! Οι επόμενοι λένε ότι θα μειώσουν τον ΕΝΦΙΑ 30% σε βάθος χρόνου, αλλά θα παραλάβουν καμένη γη, άδεια ταμεία, «εγκέλαδο» και λοιπά τσιτάτα, και κατά συνέπεια θα πράξουν όπως έκαναν και το 2012 όταν θα καταργούσαν το χαράτσι. Οι ίδιοι άνθρωποι είναι. 

Ότι το κόμμα που θεωρεί ότι οι δολοφόνοι χρυσοί ναζί τούς έκλεψαν εκλεκτούς ψηφοφόρους, συζητούσε κρυφά μαζί τους κυβερνητική στήριξη το 2013, και τώρα βλέπει το ένα μπουμπούκι μετά το άλλο να κάνει το δικό του ακροδεξιό μαγαζάκι.   

Ότι σταματάμε σε βενζινάδικο να πληρώσουμε εφορία 42,43 ευρώ και να βάλουμε 19,59 ευρώ βενζίνη στα 46 λίτρα.

Ότι το ποτάμι, η Δράση, η Επόμενη Ελλάδα, το Κίνημα και όποιες άλλες φωνές λογικής υπάρχουν δεν ακούγονται. Κλείνουμε τα αυτιά μας. Δεν θέλουμε να ακούμε αλήθειες.    

Ότι για τον πρθ «είναι αντιπαράθεση καφενείου να λέμε ότι όποιος διαφωνεί με τα ιδιωτικά σχολεία δεν έχει το δικαίωμα να στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο…». Ε τότε: Και «είναι αντιπαράθεση καφενείου να λέμε ότι όποιος διαφωνεί με τον καπιταλισμό δεν έχει το δικαίωμα να μαζεύει εκατομμύρια για τα γεράματά του…». Και «είναι αντιπαράθεση καφενείου να λέμε ότι όποιος διαφωνεί με τα μνημόνια δεν έχει το δικαίωμα να υπογράφει νέα βαρύτερα μνημόνια…». Και «είναι αντιπαράθεση καφενείου να λέμε ότι όποιος διαφωνεί με τις πελατειακές σχέσεις δεν έχει το δικαίωμα να διορίζει τους φίλους και συγγενείς στο κράτος…». Και «είναι αντιπαράθεση καφενείου να λέμε ότι όποιος διαφωνεί με τους ακροδεξιούς δεν έχει το δικαίωμα να συγκυβερνά μαζι τους…». Και «είναι αντιπαράθεση καφενείου να λέμε ότι όποιος διαφωνεί με τη σεξουαλική παρενόχληση δεν έχει το δικαίωμα να ζητά από τα θύματα να κουκουλώσουν την παρενόχλησή τους από τον αγαπημένο μας πρέσβη…».

Ότι μπορούμε και χειρότερα. 

Ότι στην πραγματικότητα η Ελλάδα που γουστάρουμε, η Ελλάδα που αγαπάμε να ζούμε, περιγράφεται στο «Άλλη μια στατιστική» από τις Ρόδες του Νικήτα Κλιντ . Η δική μας, ατομική μας, Ελλάδα και οι άλλοι να πάνε να γα..., και από την άλλη να επιμένουμε για άλλοθι να παριστάνουμε χρόνια τώρα ότι βιώνουμε το «Αχ Ελλάδα σε αγαπώ» του Ρασούλη. 

Παρακαλώ, συμπληρώστε υπεύθυνα .......

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ