- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Η ΝΔ θεσμικό ανάχωμα στον κατήφορο της Ελλάδας
Προβληματισμός για τη δήλωση του προέδρου του ΣτΕ και τη συνάντηση στο Μαξίμου για τα μισθολογικά των δικαστών
Τον προβληματισμό του εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για τη δήλωση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι «οι δικαστές πρέπει να αφουγκράζονται τον παλμό της κοινωνίας». Μιλώντας σε εκδήλωση στο Αγρίνιο ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ρόλος των δικαστών είναι «να ερμηνεύουν το Σύνταγμα και τους νόμους. Δεν είναι εκφραστές της πλειοψηφίας. Πρέπει να απολαμβάνουν πλήρους ανεξαρτησίας».
Χαρακτήρισε τη ΝΔ «θεσμικό ανάχωμα στον κατήφορο στον οποίο οδηγείται η χώρα» και τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε εκτροπή από τις επιταγές του Συντάγματος».
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «συστηματικές και απροκάλυπτες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη λειτουργία της Δικαιοσύνης» και υπογράμμισε: «Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε προσωπικά με τους επικεφαλής των Ανωτάτων Δικαστηρίων για να συζητήσει μισθολογικά ζητήματα. Γιατί δεν συζητήθηκαν αυτά με τις συνδικαλιστικές ενώσεις;». Στην συνέχεια τόνισε ότι «η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης υπονομεύεται συστηματικά από μια κυβέρνηση που αντιλαμβάνεται την Δικαιοσύνη, ως προέκταση της δίκης της εξουσίας».
Τέλος ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι «ιδεοληπτική» και «ανίκανη», ενώ την κατηγόρησε ότι κέρδισε τις εκλογές βασισμένη στο ψέμα. Επιπλέον, έκανε λόγο για «εξοντωτική υπερφορολόγηση», αλλά και για ραγδαία υποβάθμιση της Δημοκρατίας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.