Πολιτικη & Οικονομια

«Ξεπουλάνε την ΕΥΔΑΠ στους Γάλλους για να συμφωνήσει ο Μοσκοβισί για το χρέος»

Τι καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Αν δεν πάρουν οι Γάλλοι το νερό, οι πολιτικοί τους δεν θα μας υποστηρίξουν σε τίποτα» καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ Νίκος Χουντής, κάνοντας λόγο για καλλιέργεια ψευδαισθήσεων για επικείμενη ελάφρυνση χρέους.

Στην ομιλία του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και το μέλλον των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του Προγράμματος, ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Λέτε ψέματα. Ήρθατε εδώ να εξωραΐσετε το τρίτο μνημόνιο και την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Για σας σήμερα, η Ελληνική Κυβέρνηση είναι ο καλύτερος μαθητής της Ευρώπης των ιδιωτικοποιήσεων και της λιτότητας. Είστε συνένοχοι. Έχετε οδηγήσει το 40% των Ελλήνων πολιτών να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

»Στο όνομα της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους και της ανάπτυξης μειώνονται κι άλλο οι συντάξεις και οι μισθοί και αυξάνονται οι φόροι. Διαλύονται οι εργασιακές σχέσεις, η ανεργία έχει εκτιναχθεί σε επίπεδα ρεκόρ.

»Οι κοινωνικές αντιδράσεις αντιμετωπίζονται με καταστολή και χημικά, όπως έγινε εχτές με τους συνταξιούχους. Θα μου πείτε ότι αυτά γίνονται και στο Παρίσι».

»Ντροπή σας κύριε Μοσκοβισί, γιατί ήρθατε τελικά να μας πείτε ότι έχετε μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία χρέους της Τρόικας και των χρηματαγορών».

Και πρόσθεσε: «Αυτό το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Οι δείκτες που προσπάθησε να παρουσιάσει ο κ. Μοσκοβισί και τους οποίους παρουσιάζει και η κυβέρνηση, είναι αποτέλεσμα δημιουργικής λογιστικής και δεν απηχούν μια αντίστοιχη βελτίωση της κατάστασης που ζουν οι εργαζόμενοι, οι Έλληνες πολίτες. Παριστάνουν τους φίλους της Ελλάδας, για να δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι έχουμε υποστήριξη εκεί έξω, αλλά όταν έρχεται  η ώρα του λογαριασμού όλοι γίνονται Γερμανοί, και συζήτηση για το χρέος πριν από το 2018 αποκλείεται.  Οι δε Γάλλοι προωθούν τις δικές τους γαλλικές εταιρείες για να πάρουν το νερό. Το είπε έμμεσα και ο Μοσκοβισί ότι θα συζητηθεί το χρέος όταν τελεστούν όλα τα προαπαιτούμενα, ιδιωτικοποιήσεις, ξεπουλήματα κ.λπ.».