- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κοτζιάς: Δεν συζητάμε για το Τσάμικο
Χαρακτήρισε «τρελαμένα» τα ΜΜΕ που λένε ότι η κυβέρνηση συζητά το θέμα με την Αλβανία
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς διαψεύδει τον Αλβανό ομόλογό του Ντμίτρι Μπουσάτι ότι Αθήνα και Τίρανα συμφώνησαν να περιλάβουν σε non paper το θέμα των Τσάμηδων και χαρακτηρίζει «τρελαμένα» τα μέσα ενημέρωσης που λένε ότι η κυβέρνηση συζητά το θέμα.
Μιλώντας στον Alpha 989 o κ. Κοτζιάς διευκρίνισε ότι «η μόνη αναφορά που γίνεται στο non paper που καταθέσαμε στους Αλβανούς είναι ότι αυτό το θέμα (σ.σ. το Τσάμικο) δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης για την ελληνική Πολιτεία». «Δεν μπορούν να μας κατηγορούν για το ότι αναφερόμαστε σε αυτό το αντικείμενο», είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας ο ίδιος είχε κάνει πριν από πέντε μήνες ένα non paper στην Αλβανία όπου πρότεινε να συζητηθούν τα προβλήματα που είναι ανοιχτά τα τελευταία 50 χρόνια. «Εκείνοι μου έκαναν μία αντιπρόταση στην οποία συμπεριέλαβαν και το Τσάμικο. Εμείς τους είπαμε ότι αυτό δεν είναι αντικείμενο συζήτησης γιατί είναι έξω από τη διαπραγμάτευση. Εμείς δεν το διαπραγματευόμαστε», συμπλήρωσε, ενώ επισήμανε ότι η ελληνική πλευρά ενημέρωσε τους Ευρωπαίους. «Δεν βάλαμε τους Ευρωπαίους να μεσολαβήσουν, εμείς διαπραγματευόμαστε με τους Αλβανούς και οι Αλβανοί με εμάς», συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς για την απάντηση του επιτρόπου Διεύρυνσης της Ε.Ε. Γιοχάνες Χαν στην ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι ο Αυστριακός αξιωματούχος ανέφερε «επιπολαίως ότι η Ελλάδα συζητάει και το Τσάμικο, ζήτησε μετά συγγνώμη αλλά άφησε αυτή την ουρά». Το «καταπληκτικό», σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ, «είναι ότι υπάρχουν δυνάμεις στην Ελλάδα που είτε παριστάνουν ότι αγνοούν», είτε «λένε δημοσίως ψέματα». Και κατέληξε: «Και ήρθαν τώρα τα ΜΜΕ του ακραίου νεοφιλελευθερισμού να λένε ότι συζητάμε το Τσάμικο […] Είναι τρελαμένοι οι άνθρωποι».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Εμανουέλ Μακρόν εγκαινίασε τη διεθνή διάσκεψη για το Διάστημα και κάλεσε πρώτο στο βήμα τον πρωθυπουργό
Τι είπε για φορολόγηση των πλουσίων, εξωτερική πολιτική και ΠΑΣΟΚ
Τι ανέφερε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα μετά τις αντιδράσεις
Όσα τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η ισχύς των εξοπλισμών και ο κίνδυνος να χαθεί ο δρόμος του διαλόγου
Ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος τόνισε ότι στόχος είναι oι πολύ μεγάλες περιουσίες
Ο υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε άμεση ενίσχυση - Μείωση αναμονών στα χειρουργεία και πλήρης ψηφιοποίηση της λίστας
Η αναφορά στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Οι δηλώσεις για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει
«Δεν το είχα στο πρόγραμμα, αλλά...», έγραψε ο πρωθυπουργός
Η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και οι θεματικές
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.