- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στην εξαμηνιαία έκθεσή του για την παγκόσμια οικονομία, το Ταμείο εκτιμά ότι φέτος η χώρα μας θα πετύχει ανάπτυξη 0,1% του ΑΕΠ, δηλαδή 0,7 μονάδες καλύτερα σε σχέση με τις εαρινές προβλέψεις του, όταν και έκανε λόγο για ύφεση 0,6%.
Προς το καλύτερο, έστω οριακά, αναθεωρήθηκε και η πρόβλεψη για το επόμενο έτος, με το ΔΝΤ να υπολογίζει πλέον ότι το 2017 η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 2,8%, αντί για 2,7% που προέβλεπε την άνοιξη. Η εν λόγω εκτίμηση υπερβαίνει ακόμα και τα όσα προβλέπει η ελληνική κυβέρνηση στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που έχει κατατεθεί στη Βουλή.
Στην έκθεση δεν γίνεται αναφορά στο δημόσιο χρέος, που αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στο ΔΝΤ και στους ευρωπαίους εταίρους στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, που θα αρχίσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Σχετικά με την παγκόσμια οικονομία, το ΔΝΤ εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωθεί στο 3,1% φέτος και στο 3,4% του χρόνου. Μεταξύ των αναπτυγμένων οικονομίων, το ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,6% και 1,8% αντίστοιχα, λόγω των μειωμένων ρυθμών ανάπτυξης στις ΗΠΑ (1,6% και 2,2% αντίστοιχα).
«Η συμφωνία μεταξύ Βρετανίας και Ε.Ε. θα καλλιεργήσει ένα ευρύ κλίμα αβεβαιότητας για άγνωστη χρονική διάρκεια» αναφέρει μεταξύ άλλων η έκθεση για τις επιτπώσεις του Brexit.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όλες οι προτάσεις και οι ψήφοι
Με αφορμή τη συνταγματική αναθεώρηση
Καμία πρόταση δεν έλαβε 180 ψήφους
H ίδια τόνισε ότι τονίζοντας ότι η κριτική πρέπει να γίνεται επί κειμένων και όχι επί φαντασιώσεων
«Μαζί με την καρέκλα, άλλαξε και η αντίληψή του για τους θεσμούς»
«Και εγώ στη θέση σου, αν είχα κάνει όσα έκανες εσύ, υποδυόμενος και τον αδέκαστο θα φοβόμουν»
Η αναφορά του για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Εγχώριες, αλλά και διεθνής αντιδράσεις
«Στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών για την εξισορρόπηση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής», τόνισε η υπουργός Εργασίας
«Καμία κυβέρνηση να μην εξαγοράζει το πολιτικό παρόν υποθηκεύοντας το μέλλον», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στην εφημερίδα Political
Συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού στο Σάλτσμπουργκ με τον καγκελάριο Κρίστιαν Στόκερ
Παραμένει «φωτιά» η τιμή στην αντλία
«Η κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα», τονίζει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
Ο πρώην βουλευτής επέλεξε έναν διαφορετικό τρόπο για να γνωστοποιήσει την υποψηφιότητά του
Τα λάθη που αφήνουν εκτός δικαιούχους που δεν πληρώθηκαν τον Ιούνιο
Η Εφορία δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.