Πολιτικη & Οικονομια

Βουλή: Αγιασμός από τον Ιερώνυμο με «σύνεση σε ό,τι λέμε και κάνουμε»

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών έρανε από μακριά τους βουλευτές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Με ευχές Ιερώνυμου για «φρόνηση και σύνεση» ο Αγιασμός στη Βουλή

Ολοκληρώθηκε ο αγιασμός στην Ολομέλεια της Βουλής για την έναρξη της Β΄ Συνόδου που τελέστηκε χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και 12 μητροπολιτών. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε σύντομη συνομιλία με τον Αρχιεπίσκοπο. «Ευχόμαστε και σε σας και σε μας καλή δύναμη, πολύ φρόνηση και καλή σύνεση σε ό,τι λέμε και κάνουμε», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και έρανε από μακριά τους βουλευτές χωρίς να πλησιάσει τα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Κατά την αποχώρηση της Ιεράς Συνόδου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, χαιρέτησε δια χειραψίας σχεδόν όλους τους Ιεράρχες ενώ με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε και μια ολιγόλεπτη συνομιλία. Τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Ιεραρχίας είχε συνοδεύει στην αίθουσα της Ολομέλειας ο Α' αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης.

Νωρίτερα, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε διάλογο με αιχμές με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Ο πρόεδρος της Βουλής ξενάγησε τον Αρχιεπίσκοπο στο γραφείο του που έχει διαμορφωθεί από Μικρασιάτες πρόσφυγες και του έδειξε το βιβλίο που του έχει στείλει για την συμμετοχή της Εκκλησίας στους δημοκρατικούς αγώνες. Ο κ. Ιερώνυμος είπε την γνωστή φράση «των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν» και εκτίμησε ότι «το καράβι βουλιάζει και βουλιάζει για όλους».

 

«Είμαστε όλοι στο ίδιο κλαρί, συναποτελούμε ένα δένδρο με μεγάλες και βαθιές ρίζες. Είμαστε έκθετοι στη διεθνή συγκυρία. Τα παιδιά μας δεν πρέπει να ζήσουν με λιγότερες προσδοκίες», απάντησε ο κ. Βούτσης, αλλά ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι όλοι τον ρωτούν πού πάμε και συνέστησε «λιγότερες πικρίες, σύνεση και όχι βιαστικά βήματα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ