- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Βουλή: Αγιασμός από τον Ιερώνυμο με «σύνεση σε ό,τι λέμε και κάνουμε»
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών έρανε από μακριά τους βουλευτές
Ολοκληρώθηκε ο αγιασμός στην Ολομέλεια της Βουλής για την έναρξη της Β΄ Συνόδου που τελέστηκε χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και 12 μητροπολιτών. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε σύντομη συνομιλία με τον Αρχιεπίσκοπο. «Ευχόμαστε και σε σας και σε μας καλή δύναμη, πολύ φρόνηση και καλή σύνεση σε ό,τι λέμε και κάνουμε», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και έρανε από μακριά τους βουλευτές χωρίς να πλησιάσει τα κοινοβουλευτικά έδρανα.
#Βουλή #αγιασμός Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ευχόμαστε σε εσάς και εμάς πολλή φρόνηση σε ό,τι λέμε και κάνουμε https://t.co/kHn0ulz2Gy pic.twitter.com/6Qn1x4MEdT
— ΑΠΕ-ΜΠΕ (@amna_news) October 3, 2016
Κατά την αποχώρηση της Ιεράς Συνόδου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, χαιρέτησε δια χειραψίας σχεδόν όλους τους Ιεράρχες ενώ με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε και μια ολιγόλεπτη συνομιλία. Τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Ιεραρχίας είχε συνοδεύει στην αίθουσα της Ολομέλειας ο Α' αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης.
Νωρίτερα, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε διάλογο με αιχμές με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Ο πρόεδρος της Βουλής ξενάγησε τον Αρχιεπίσκοπο στο γραφείο του που έχει διαμορφωθεί από Μικρασιάτες πρόσφυγες και του έδειξε το βιβλίο που του έχει στείλει για την συμμετοχή της Εκκλησίας στους δημοκρατικούς αγώνες. Ο κ. Ιερώνυμος είπε την γνωστή φράση «των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν» και εκτίμησε ότι «το καράβι βουλιάζει και βουλιάζει για όλους».
«Είμαστε όλοι στο ίδιο κλαρί, συναποτελούμε ένα δένδρο με μεγάλες και βαθιές ρίζες. Είμαστε έκθετοι στη διεθνή συγκυρία. Τα παιδιά μας δεν πρέπει να ζήσουν με λιγότερες προσδοκίες», απάντησε ο κ. Βούτσης, αλλά ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι όλοι τον ρωτούν πού πάμε και συνέστησε «λιγότερες πικρίες, σύνεση και όχι βιαστικά βήματα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.