- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσακαλώτος: Η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ δεν επιβάλλεται, αλλά και δεν αποκλείεται
Ο ΥΠΟΙΚ διαβεβαίωσε πως ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ δεν θα ιδιωτικοποιηθούν όσο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση
«Όσο είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ υπουργός, δεν θα ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ», διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, και εξήγησε πως, έτσι όπως έχει διατυπωθεί η ρύθμιση για την ένταξη των ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο, προϋπόθεση για κάθε ιδιωτικοποίηση είναι να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης. «Τέτοια γνώμη δεν θα υπάρξει», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.
Μιλώντας στην συνεδρίαση των συναρμόδιων Επιτροπών, επί του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα διαρθρωτικά μέτρα, ο υπουργός Οικονομικών, διεμήνυσε προς την αξιωματική αντιπολίτευση, «αν εσείς θέλετε μετά να ιδιωτικοποιήσετε πάρτε την ευθύνη», ξεκαθαρίζοντας: «Έτσι όπως έχουμε φτιάξει τον νόμο, πρέπει να συμφωνήσουμε εμείς. Και αυτό δεν θα συμβεί».
Ο κ. Τσακαλώτος πάντως εξήγησε, πως δεν επιβάλλεται η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ που εντάσσονται στο Υπερταμείο, όμως δεν αποκλείεται. «Δεν ήταν σωστό αυτό που λέει ο εισηγητής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ότι βάζουμε στο Ταμείο εννέα ΔΕΚΟ για να πάνε για ιδιωτικοποίηση. Δεν είναι για ιδιωτικοποίηση, αλλά δεν αποκλείεται», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως την σωστή εκδοχή της συγκεκριμένης ρύθμισης έχει αποδώσει ο 'Αδωνις Γεωργιάδης (σ.σ. ο οποίος μίλησε για εν δυνάμει ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ που εντάσσονται στο Υπερταμείο).
«Το Υπερταμείο ήταν ένας συμβιβασμός. Δεν το κρύψαμε ποτέ. Μας δημιουργεί προβλήματα. Όμως είναι στο χέρι μας να το μετατρέψουμε σε ένα εργαλείο αναδιάρθρωσης των ΔΕΚΟ, η οποία δεν έγινε ποτέ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών προσθέτοντας «Εμείς λέμε «κάθε εμπόδιο για καλό» και θα προσπαθήσουμε μέσα από αυτό τον θεσμό, να πετύχουμε να αναδιαρθρώσουμε αυτές τις επιχειρήσεις και να αυξήσουμε την αξία τους».
«Πρέπει να κοπεί η πολιτική παρέμβαση με την κακή έννοια, και να κρατήσουμε την πολιτική παρέμβαση, τον συντονισμό δηλαδή για το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης. Αυτό θέλουμε εμείς στο Ταμείο» κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος. Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών, επισήμανε πως «δεν έχουμε όλες τις λύσεις αλλά έχουμε καλές ιδέες» και κάλεσε την αντιπολίτευση να συνεισφέρει με ιδέες «ώστε να αποφύγουμε τις ιδιωτικοποιήσεις».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του
«Ο στόχος και οι αρχές δεν εκφράζονται από το εναπομείναν σχήμα» σημειώνει
Δίχως τέλος οι αποχωρήσεις - παραιτήσεις από το κόμμα
Γιατί ζητά να ανακληθούν οι άδειες τηλεοπτικών σταθμών των ΗΠΑ
Οι τρεις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος της ΕΛΑΣ
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τον χώρο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία με τη σύγχρονη τεχνολογική μετάβαση
Μετά από σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
«Πρόκειται για αντιπολίτευση υποδίκων;» αναρωτιέται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Παπαστεργίου: «Η ΤΝ χρειάζεται κανόνες που προστατεύουν τους πολίτες και απελευθερώνουν την καινοτομία»
Τι αναφέρουν στην επιστολή τους
Τι πρέπει να προσέξει πριν αποδεχτείτε αλλαγή στους όρους της μίσθωσης
Η επιλογή των σχολικών μονάδων καλύπτει και τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στο περιοδικό Fortune Greece
Oι υπαχθείσες αιτήσεις βρίσκονται σε κατάσταση διαδοχής
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης υπογράμμισε ότι η πρόληψη και η άμεση κινητοποίηση είναι καθοριστικές
«Έχουμε ολιγωρήσει να δράσουμε αποφασιστικά», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ελληνικό Μετρό και κατοίκων της περιοχής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.