Πολιτικη & Οικονομια

ΤτΕ: Αίρονται οι περιορισμοί για τα νέα δάνεια της Attica Bank

«Μπήκε τέλος στο διοικητικό κενό της τράπεζας» με Πανταλάκη και Ρουμελιώτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
325047-670441.jpg

Την άρση των περιορισμών στη χορήγηση νέων δανείων της Attica Bank αποφάσισε η Τράπεζα της Ελλάδος κατά τη γενική συνέλευσή της. Η Attica Bank απέκτησε νέα διοίκηση και η ΤτΕ ανακοίνωσε ότι «σήμερα μπήκε ένα τέλος στο διοικητικό κενό».  Η ΤτΕ διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί στενά με τη νέα διοίκηση της τράπεζας για την περαιτέρω ενίσχυση και βελτίωση των υποδομών και λειτουργιών της. H σύνθεση της νέας διοίκησης είναι: Π. Ρουμελιώτη (πρόεδρος) και Θ. Πανταλάκη (Διευθύνων Σύμβουλος), ενώ από το διοικητικό συμβούλιο αποχωρεί ο Κ. Μακέδος του ΤΣΜΕΔΕ.

«Η τράπεζα έμπλεξε και άφησε την πόρτα ανοικτή στον SSM, την ΤτΕ και την DG Comp», δήλωσε ο Θεόδωρος Πανταλάκης. «Βρέθηκε στο επίκεντρο των εποπτικών αρχών της Ευρώπης». Όπως είπε, η διοίκηση θα είναι δυσάρεστη και θα προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και Εθελουσία, διότι ένα από τα ευρήματα του ελέγχου του SSM και της ΤτΕ είναι οι υπέρογκες αμοιβές. «Η τράπεζα θα διοικείται από τη διοίκηση και όχι από συμβούλους όπως τώρα».

Από την πλευρά του, ο Π. Ρουμελιώτης ξεκαθάρισε ότι «δεν θα δεχτούμε καμία παρέμβαση, δεν θα υποκύψουμε σε πιέσεις και θα ασκήσουμε τη διοίκηση της τράπεζας σε πλήρη συνεργασία με τις εποπτικές αρχές».

«Αν δεχτώ πιέσεις από οποιονδήποτε μέτοχο, η παραίτησή μου θα είναι στη διάθεση του Βασικού Μετόχου», είπε χαρακτηριστικά. Εκτίμησε ότι το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης θα κλείσει μέχρι το τέλος του χρόνου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.