- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δρίτσας: Πλήρης κάλυψη για τους χειρισμούς του Λιμενικού στο τραγικό ναυάγιο της Αίγινας
Ούτε ανακριτής, ούτε κανείς δεν έχει επισημάνει ότι υπάρχουν παραλείψεις
«Ούτε ο ανακριτής ούτε κανείς δεν μου έχει επισημάνει ότι υπάρχουν παραλείψεις, πολύ περισσότερο υπαίτιες παραλείψεις από το Λιμενικό. Αν αυτό γίνει εδώ είναι το υπουργείο», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας αναφερόμενος στο δυστύχημα της Αίγινας και απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κατσαφάδου. Ο κ. Δρίτσας υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει υπαίτια καθυστέρηση του Λιμενικού», σημειώνοντας ότι το δυστύχημα έγινε στις 12: 45 και στις 13:30 υπάρχει καταγεγραμμένη παρουσία του Λιμενικού.
Ο κ. Κατσαφάδος επισήμανε ότι το σκάφος του Λιμενικού που ήταν στην Αίγινα είχε να ανεφοδιαστεί από τις 18 Ιουλίου και ότι ο λιμενικός που πήγε στην περιοχή όφειλε να συνοδεύσει ο ίδιος τους φερόμενους ως επιβάτες του «Ντουέντε» και να μην τους αφήσει να φύγουν.
Ο υπουργός Ναυτιλίας κατήγγειλε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι επιδόθηκαν σε «σπέκουλα» όταν τον κατηγόρησαν για την άμεση παρουσία του στην Αίγινα. «Ήμουν στο Λεωνίδιο. Τσακίστηκα και πήγα, όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης που ρώτησε 'τι έπαθε ο Δρίτσας και τσακίσθηκε και πήγε;'. Δεν το σκέφτηκα ούτε στιγμή. Δεν θα μπορούσα να κάνω μπάνια στο Λεωνίδιο όταν έχει γίνει αυτό το τραγικό γεγονός», τόνισε ο Θ. Δρίτσας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
«Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Γαλλία και ζήτω η φιλία μεταξύ των δύο χωρών» είπε ο Γάλλος πρόεδρος
«H χώρα μετατρέπεται σε κόμβο ψηφιακής καινοτομίας και ΤΝ», τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης
Η συνολική μέγιστη επιδότηση ξεπερνά τα 125.000.000 ευρώ
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παραθέτει επίσημο δείπνο - Ποιοι δίνουν το παρών
«Βάζουμε τάξη στο κατακερματισμένο τοπίο της ανώτατης εκπαίδευσης», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών 2026 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
«Θα είμαστε εδώ, αυτός θα είναι ο ορισμός του Ελλάς - Γαλλία - Συμμαχία», είπε ο Γάλλος πρόεδρος
Στρατιωτικό άγημα πήρε μέρος στην υποδοχή, ενώ μετείχε και γαλλική αντιπροσωπεία προκειμένου να συνοδεύσει τον Γάλλο πρόεδρο στο κέντρο της Αθήνας.
Τον υποδέχθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης
Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Η συζήτηση με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και τον ρόλο της στη διαμόρφωση της αλήθειας στην ψηφιακή εποχή
«Ο πρωθυπουργός επέτρεψε το πάρτι διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Η εξάρτηση από εισαγωγές καυσίμων και το Στενό του Ορμούζ πιέζουν τιμές, δρομολόγια και επάρκεια
Ποιοι συνταξιούχοι θα πληρωθούν πρώτοι
Λεκτική ένταση στην Επιθεώρηση Εργασίας - Καταγγελία για εκβιασμό και σύλληψη επιθεωρητή
Ντομπρόβσκις προειδοποιεί για στασιμοπληθωρισμό – Όχι σε ρήτρα διαφυγής από την ΕΕ
Απαγορευμένη ζώνη τα χωρικά ύδατα της Σουηδίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.