Πολιτικη & Οικονομια

Αλλαγές και στο τοπίο των αδειών των διαδικτυακών εταιρειών

Εντός μήνα λέει ο Τρ. Αλεξιάδης κατατίθεται ρύθμιση για να «σταματήσει η ανομία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
323656-666454.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Άμεσα μέσα σε ένα μήνα θα κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση για την αδειοδότηση των διαδικτυακών εταιρειών, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρη Καμμένου.

«Άμεσα σε ένα μήνα το πολύ θα δημοσιοποιηθούν οι διατάξεις για να πάμε σε οριστικό καθεστώς και να σταματήσει η ανομία», είπε ο Τρ. Αλεξιάδης και πρόσθεσε με νόημα: «έχουμε πλέον την τεχνογνωσία για να κάνουμε τις αδειοδοτήσεις, να βάζουμε ένα τέλος στην ανομία και να εφαρμόζουμε την νομιμότητα».

Σύμφωνα με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ λειτουργούν 250 διαδικτυακοί τόποι στοιχηματισμού και ο τζίρος τους είναι πάνω από 4 δισ. ευρώ ετησίως, σύμφωνα με όσα δηλώνουν οι ίδιοι. Ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως από την περίοδο Βενιζέλου υπάρχει μεταβατικό καθεστώς στο οποίο φορολογούνται ανάλογα με το τι δηλώνουν αυτοβούλως.

«Ορισμένες δηλώνουν προκλητικά πολύ μικρό τζίρο ή πολύ μικρά κέρδη. Το προκλητικό είναι τι φόρο πληρώνουν οι επιχειρήσεις που έχουν ένα τεράστιο τζίρο, τον οποίο υποπτευόμαστε αλλά δεν μπορούμε να ελέγξουμε», συμφώνησε και ο Τρ. Αλεξιάδης, υπογραμμίζοντας ότι «η πολιτική βούληση της κυβέρνηση είναι στην ανομία αυτή να μπει τέλος». «Είμαστε στο στάδιο τελικής εξεργασίας, έχουν φτιαχτεί οι διατάξεις και θα έρθει το τελικό πλαίσιο ώστε να τελειώσει το μεταβατικό καθεστώς», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι 24 διαδικτυακές στοιχηματικές εταιρείες ελέγχονται φορολογικά από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ενώ ξεκίνησε έλεγχος από άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και την Οικονομική Αστυνομία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ευάγγελος Χρυσάφης μιλάει στην Athens Voice
Ο Ευάγγελος Χρυσάφης μιλάει στην Athens Voice για το μέλλον της βιομηχανίας και τις πρωτοβουλίες που μπορεί να αναλάβει ο ΣΕΒ

Ο Αντιπρόεδρος της Metlen Energy & Metals (πρώην MYTILINEOS) / Πρόεδρος ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ προσθέτει ένα νέο ορόσημο στις δράσεις του με την υποψηφιότητά του ως μέλος του ΔΣ του ΣΕΒ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.