- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Θεοδωράκης: Απάντηση στις διαρροές και τα τελεσίγραφα
«Η χώρα έχει ανάγκη από μια εκσυγχρονιστική αντεπίθεση»
Το νέο δεν είναι πανωσήκωμα για να το κάνουμε σε ένα βράδυ. Θέλει γερά θεμέλια. Αυτή είναι η απάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη στα διάφορα δημοσιεύματα που παρουσιάζουν ως τελειωμένη υπόθεση τις συνομιλίες με το ΠΑΣΟΚ και τις άλλες δυνάμεις του κέντρου. Η ιστορία δεν γράφεται σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των κομματικών επιτελείων και ούτε οι φιλελεύθεροι και σοσιαλοδημοκράτες πολίτες δέχονται τελεσίγραφα, είναι η απάντηση του στη δήλωση της κ. Γεννηματά ότι το φθινόπωρο είναι το απώτερο χρονικό όριο για την εκλογή του νέου αρχηγού.
Μιλώντας στην Real και αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε:
«Όλο αυτό το σόου στήθηκε μόνο και μόνο για να μπορούν να λένε "τους στριμώξαμε"...Η απομόνωση, τα στρατιωτικά ράντζα και τα ομαδικά συσσίτια ήταν ένα ρεσιτάλ λαϊκισμού. Άλλωστε την ημέρα που «απελευθερώθηκαν» οι καναλάρχες κόπηκαν και οι επικουρικές συντάξεις».
Μιλώντας στο δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στις υποσχέσεις του Πρωθυπουργού ότι τα 246 εκατ. από τις τηλεοπτικές άδειες θα πάνε σε ευπαθείς ομάδες λέγοντας ότι αυτό είναι το νέο αφήγημα στης κυβέρνησης αλλά «Τα λεφτά βέβαια θα πάνε τους Καρανίκες τους αλλά αυτό δεν το λέει το παραμύθι τους».
Υπογράμμισε μάλιστα ότι «Πριν μιλήσουμε για «εξασφαλισμένα λεφτά» θα ήταν φρόνιμο να περιμένουμε να δούμε το πόθεν έσχες των «προσωρινών υπερθεματιστών». Κάποιοι την τελευταία στιγμή, ασθμαίνοντας, κατέθεσαν την εγγυητική επιστολή των 3 εκατομμυρίων. Πού θα βρουν τα δεκάδες εκατομμύρια που υποσχέθηκαν; Πάλι με δανεικά από τις φιλικές στην κυβέρνηση τράπεζες;»
Ερωτώμενος για την έλλειψη ύπαρξης συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων επεσήμανε ότι «Η εθνική συνεννόηση στραγγαλίστηκε από τον κ.Τσίπρα. Όπως και από άλλους πρωθυπουργούς στο παρελθόν. Προφανώς το Μέγαρο Μαξίμου, στην γειτονιά των βασιλικών ανακτόρων, δημιουργεί στους ενοίκους του ένα αυτοκρατορικό σύνδρομο. Ζητούν βοήθεια στα δύσκολα και μετά κυβερνούν με τις αυλές τους, δηλαδή τα κόμματα τους».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας για τα επόμενα βήματα του Ποταμιού είπε ότι «Στόχος είναι να ανατρέψουμε το παλαιοκομματικό σύστημα και όχι να γίνουμε μέρος του» καθώς «Η χώρα έχει ανάγκη από μια εκσυγχρονιστική αντεπίθεση. Αυτό λέγαμε πριν δύο χρόνια, αυτό λέμε και σήμερα».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Δόμνα Μιχαηλίδου προανήγγειλε την επέκτασή του
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, η συλλογική ηγεσία είναι βαθιά αριστερή επιλογή» σημείωσε η Ρένα Δούρου
«Ε, δεν μπορεί ο Τσίπρας να προσπαθεί να βγάλει ολόκληρο τον λαό ότι πάσχει από αμνησία» σχολίασε ο υπουργός Υγείας
«Η μόνη ρεαλιστική λύση στις εθνικές εκλογές είναι η αυτοδυναμία»
«Δεν υπάρχει μαγική λύση» για την ενέργεια, το μήνυμα Φον ντερ Λάιεν
Τι θα είχε συμβεί αν εκείνη την Κυριακή η Ιστορία είχε γραφεί διαφορετικά;
Ο αγώνας δρόμου για να ολοκληρωθούν τα έργα και το μήνυμα Χαρδαλιά
Ο Αλέξης Τσίπρας αγνοεί για μια ακόμα φορά βασικά πράγματα
Σε ποιο ποσό «κλειδώνει» το μηνιαίο voucher για τρόφιμα - Τι δήλωσαν Μιχαηλίδου και Καφούνης
Ποιες αλλαγές εξετάζει το υπουργείο
Τι πρέπει να τσεκάρουν οι δικαιούχοι για να μην καθυστερήσει η πληρωμή
Όλες οι αλλαγές που έρχονται με το νομοσχέδιο
«Η στήριξη της κοινωνίας δεν σταματά σε αυτά τα οποία έχουμε εξαγγείλει», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός
Η επίκληση της ουκρανικής επιχείρησης στο Κουρσκ
Ο βουλευτής Χανιών αμφισβητεί το μοντέλο της συλλογικής ηγεσίας
Στο πλαίσιο της παρουσίας του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής
Τι προβλέπει η προτεινόμενη ρύθμιση
Αφήνει αιχμές για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποχαιρετά τον «Καπετάνιο» του Παναθηναϊκού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.