Πολιτικη & Οικονομια

Το Καραβάνι: Έτσι κι αλλιώς η Γη θα γίνει κόκκινη

Σηκώθηκαν απ’ τους τάφους τους οι πρώτοι απεργοί απ’ το Σικάγο 

115071-630725.jpg
Βαγγέλης Περρής
ΤΕΥΧΟΣ 571
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
321867-648372.jpg

Εκείνο το βράδυ σηκώθηκαν απ’ τους τάφους τους οι πρώτοι απεργοί απ’ το Σικάγο. Συνάντησαν τους μαχητές της Εθνικής μας Αντίστασης, τον Βελουχιώτη, τον Τσακαλώτο, τον παππού του γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, τη γιαγιά και δύο ξαδέρφια του που η Διαπλοκή ακόμη κρατάει αδιόριστα παρ’ όλο που έχουν συμμετάσχει σε τόσους αγώνες, χόρεψαν και στο Δημοψήφισμα. Σχημάτισαν μια στρατιά συντροφιά με τους διαδηλωτές κατά του μνημονίου, τους σύγχρονους ήρωες που μέσα στα χαλάσματα εμπόδιζαν τις πυροσβεστικές να σβήσουν τη φωτιά της επανάστασης καθώς έκαιγε τα απομεινάρια του καπιταλιστικού τραπεζικού συστήματος. Όλοι μαζί πορεύτηκαν μέχρι το Σύνταγμα. Δεν τους εμπόδισαν τα κάγκελα που έβαζαν οι προηγούμενοι, άλλωστε πλέον τα χρησιμοποιούμε για να θωρακίσουμε το Μέγαρο Μαξίμου που έχει γίνει στόχος αεροπορικών επιθέσεων, και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι συνεχώς πέφτουν αεροπλάνα στην περιοχή μας. Δεν τους κυνήγησαν με δακρυγόνα τα ΜΑΤ των νέων Τσολάκογλου, τα οποία πλέον έχουν μετατεθεί δυσμενώς στην Ειδομένη για να την καθαρίσουν από τα αδέρφια μας τους πρόσφυγες χωρίς χρήση βίας, αλλά αν σπάσουν τίποτε κεφάλια ή δόντια μετά θα διατάξουμε ΕΔΕ, γεγονός εντελώς πρωτόγνωρο για μια ελληνική κυβέρνηση. Η στρατιά της Ιστορίας μπήκε συγκινημένη στη Βουλή των Ελλήνων και στάθηκε δίπλα στα ίδια έδρανα που κάθισαν ιστορικοί ηγέτες της αριστεράς, οι σύντροφοι Πασαλίδης, Ηλιού, Κύρκος, Προκόπης Παυλόπουλος, και αγκάλιασαν τους αντάρτες βουλευτές που ψήφιζαν «ναι» στο νέο μνημόνιο αλλά εννοούσαν «όχι». Τους λαϊκούς αγωνιστές που σχεδόν ομόψυχα έστελναν στον αγύριστο τους ξένους δυνάστες οι οποίοι θα βάζουν χέρι στα πετρέλαια, τους πολύτιμους λίθους, τα χρυσάφια και τους υδατάνθρακές μας για 99 μόλις χρονάκια και μετά πάπαλα!

Η οικουμένη συνταράχθηκε πιο πολύ κι απ’ το τραγούδι που έστειλε στη Eurovision ο κομμουνιστής σύντροφος Τσακνής. Όπως είχε διαβεβαιώσει ο σύντροφος Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και ολόκληρο τον κόσμο και, πράγματι, μετά το νέο αναπτυξιακό μνημόνιο, τα κάστρα της παγκόσμιας δεξιάς άρχισαν να πέφτουν το ένα μετά το άλλο. Στην Αυστρία με το ζόρι άγγιξαν το 49%, στην Κύπρο ίδρωσαν να μπουν στη Βουλή πιάνοντας ποσοστά των ΑΝΕΛ, στην Ιταλία ο Μπέπε Γκρίλο ίσα που καταφέρνει να βγαίνει πρώτος στις δημοσκοπήσεις με επιδόσεις που είναι σχεδόν οι μισές απ’ την τηλεθέαση του «Αλ Τσαντίρι»!

Και ενώ όλη η γη γίνεται κόκκινη, όπως έλεγε και το προφητικό τραγούδι του συντρόφου Μικρούτσικου, κάποιοι δικοί μας ζουν μέσα στη μιζέρια τους. Μετρούν τις πενταροδεκάρες που θα ακριβύνει το παντεσπάνι κι ο καφές τους, χύνουν κροκοδείλια δάκρια πάνω απ’ τα σουβλάκια τους και μυξοκλαίνε στα βοθροκάναλα για την αύξηση στην τιμή της βενζίνας, όπως τη λέει ο λαός. Καμώνονται τους δυστυχισμένους αλλά ξεχνούν τα βασικά. Ότι ο καφές πειράζει τα νεύρα και το κίνημα δεν χρειάζεται άλλη Κωνσταντοπούλου. Ότι τα πολλά σουβλάκια κάνουν μαλθακούς τους περισσότερος αγωνιστές, μην κοιτάτε που ο σύντροφος Φίλης τη γλίτωσε. Όσο για την αύξηση στην τιμή της βενζίνας εδώ φαίνεται ξεκάθαρα η υποκρισία της αστικής άρχουσας τάξης. Από τη μία κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χαϊδεύει τους αναρχικούς και από την άλλη διαμαρτύρονται όταν αυξάνει επίτηδες την τιμή της βενζίνας ώστε να μην τολμάει πλέον κανείς να πετάει μολότοφ! Είναι για να γελάει κανείς, όπως είχε πει κι ο Μαρξ.

Για γέλια αλλά και για κλάματα είναι και οι φιλελέδες που ανακάλυψαν λογοκρισία στην απαγόρευση μιας εμετικής αντεπαναστατικής γελοιογραφίας που έδειχνε το σύντροφο πρωθυπουργό να σκίζει τα μνημόνια και να τα σνιφάρει λες και είναι κανένας κοκαϊνομανής, όπως είχαμε δει σε ένα έργο της νέας ΕΡΤ να κάνει ο Νίκος Κούρκουλος. Λυπούμαστε γι’ αυτόν το γελοιογράφο, τον οποίο παραδίδουμε στο σχολιασμό των επαναστατικών σάιτς, συγκεκριμένα στη βάρδια 6-12, για να τον ξεφτιλίσουν αυθόρμητα.

Γενικά εμείς είμαστε υπέρ της ελευθερίας στην έκφραση κι αν κάποιος θέλει να γελάσει υπάρχουν πολύ ωραίες σατιρικές εκπομπές που δείχνουν σε εκπαιδευτικούς πίνακες πόσο υπέφερε η χώρα απ’ τα μνημόνια των Σαμαροβενιζέλων και πόσο αναγκαίο ήταν το νέο μνημόνιο εκτός απ’ τη διάταξη που απαγορεύει τη μετάδοση πλάνων από άλλα κανάλια.

Αρκετά όμως ασχοληθήκαμε με τη Διαπλοκή, ας παραθέσουμε τώρα εν συντομία τις τελευταίες τεράστιες κυβερνητικές επιτυχίες. Καταγγείλαμε τη Σακοράφα γιατί πίστεψε στα συνθήματα του «Δεν Πληρώνω» και δεν έδωσε ευρώ τσακιστό στα ταμεία του κόμματος μια που δεν φτάνουν οι ενισχύσεις απ’ τις άθλιες τράπεζες. Ο σύντροφος πρωθυπουργός πήγε στην Κωνσταντινούπολη και έγραψε ένα tweet επτά λέξεων χωρίς να κάνει ούτε ένα γεωγραφικό ή ορθογραφικό λάθος. Και τέλος πιάσαμε στα γαλανά νερά του Αιγαίου μας ένα σκυλόψαρο επτάμισι μέτρων το οποίο είχε αποστολή να καταβροχθίζει τους περαστικούς, αλλά εμείς ακυρώσαμε τα σχέδιά του γιατί δεν είμαστε σαν τους προηγούμενους που αφήνανε τους μεγαλοκαρχαρίες να αλωνίζουν.

Σας καλούμε στην ημερίδα που διοργανώνουν την πρώτη Ιουνίου οι τρεις Κυκλαδίτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τις 12 το βράδυ θα υποστηρίξουν αταλάντευτα τη θέση «όχι στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, θα φέρει καταστροφή», μετά τις 12 θα αναπτύξουν τις θέσεις τους για την ευημερία που θα φέρει η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Μη λείψει κανείς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ