Πολιτικη & Οικονομια

Το Καραβάνι: Κάθε λιμάνι και λαός

Η διεύθυνση της προσκυνημένης φυλλάδας Athens Voice δέχτηκε να φιλοξενεί τα άρθρα μου

115071-630725.jpg
Βαγγέλης Περρής
ΤΕΥΧΟΣ 565
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
321198-630724.jpg

Φυσικά και δεν θα πω «ευχαριστώ» στη διεύθυνση της προσκυνημένης φυλλάδας Athens Voice που δέχτηκε να φιλοξενεί τα άρθρα μου. Εμείς οι επαναστάτες που οι παππούδες, οι γιαγιάδες, οι θείοι ακόμη και τα μακρινά μας ξαδέρφια έδωσαν μάχες στο χιονισμένο Όλυμπο, στο Περτούλι, το Καϊμακτσαλάν και την Αλαμάνα, δεν πέφτουμε στις παγίδες που μας στήνουν τα τσιράκια του συστήματος και παραμένουμε σε διαρκή επαγρύπνηση, όπως ο σύντροφος Φίλης στη Βουλή. Από την άλλη, ακολουθούμε πιστά αυτό που είχε πει ο άλλος σύντροφος, ο Λένιν, ότι δηλαδή οι αστοί θα μας δώσουν το σκοινί απ’ το οποίο θα τους κρεμάσουμε στα μανταλάκια. Αυτό κάνω λοιπόν σε τούτο δω το μετερίζι της απειθαρχίας: κρεμάω στα μανταλάκια όλη την ΑΛΗΘΕΙΑ που διαστρεβλώνουν τα παπαγαλάκια των καναλιών, των εφημερίδων, των σάιτ, των ραδιοφώνων, των καφενείων, των καφετεριών, των κομμωτηρίων, των (δήθεν) λαϊκών αγορών και γενικά όλων των εστιών παραπληροφόρησης. Το είχε πει εξάλλου και ο σύντροφος Στάλιν, ότι χρέος του κομμουνιστή είναι ν’ ανοίγει κεφάλια.

Τον τελευταίο καιρό γίνεται μια ξεδιάντροπη προπαγάνδα κατά του συντρόφου Δρίτσα. Οι μονταζιέρες της Συγγρού τον παρουσιάζουν περίπου σαν γελοίο ανθρωπάκι που ενώ η κυβέρνηση της Αριστεράς έχει υπογράψει το φερόμενο ως ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά, αυτός κλείνει τα μάτια μπροστά στην πραγματικότητα και, σαν καθυστερημένος, υποστηρίζει ότι το λιμάνι ανήκει στο λαό! Κατ’ αρχήν πρέπει να πληροφορήσουμε τους φιλελέδες ότι ο σύντροφος Δρίτσας δεν κλείνει ποτέ το μάτι, άλλωστε το αποδεικνύει και το μόνιμο βλέμμα του ξενύχτη. Πάμε τώρα στην ουσία. Η κυβέρνηση της Αριστεράς ΔΕΝ έχει υπογράψει κανένα συμβόλαιο καπιταλιστικής εκμετάλλευσης κανενός ντόκου, καμίας προβλήτας, κανενός περιπτέρου που βγάζει εισιτήρια για την Αίγινα και άλλα νησάκια του λαού. Ήρθε απλά σε συμφωνία με το ΛΑΟ της Κίνας και μαζί αποφασίσαμε να ξανανοίξουμε το «δρόμο του μεταξιού», όπως πολύ σοφά είπε και ο σύντροφος Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δρόμος –ας μην ξεχνάμε– είχε κλείσει από τους ντόπιους μεγαλοεργολάβους που θέλανε να βάλουν διόδια. Ε, λοιπόν, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ! Το λιμάνι εξακολουθεί να ανήκει στον ΛΑΟ, και για μας τους αριστερούς που δεν πιστεύουμε στα σύνορα και τους στρατούς δεν έχει καμία σημασία αν αυτός ο λαός είναι Έλληνες ή Κινέζοι ή Ισπανοί.

Σ’ αυτό το σημείο θέλω να στείλω αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους συντρόφους Podemos της Ισπανίας που χτίζουν το σοσιαλισμό παλεύοντας να μη σχηματισθεί καμία κυβέρνηση. Βγήκαν κάτι έντυπα πουλημένα στον Σόρος και τη διεθνή Μασονία αλλά και τον Σιωνισμό και κατήγγειλαν τον ΗΓΕΤΗ σύντροφο Ιγκλέσιας γιατί δέχτηκε 7 εκατομμύρια ευρώ που του είχε στείλει σε πακέτο, μαζί με μπουρίτος, από τη Βενεζουέλα ο σύντροφος Τσάβες! Κανένας σεβασμός ούτε στον Ιγκλέσιας, που ο παππούς του ο Χούλιο είχε τραγουδήσει το «De nina a mujer», αλλά ούτε και στο σύντροφο Τσάβες, στον οποίο η εργατιά της Κοκκινιάς, του Μεταξουργείου και της Καισιαριανής οφείλει πολλά, μην ξεχνάμε ότι προσέφερε στο σύντροφο Αλέξη Τσίπρα διάφορους ντενεκέδες τους οποίους θα γέμιζε με πετρέλαιο, αλλά κάτι έγινε και τελικά έμειναν μόνο οι ντενεκέδες. Σ’ όλους αυτούς, τους ψευτοευαίσθητους, ένα έχω να πω: Τώρα τους βρώμισε το χρήμα; Όταν η ΝΑSA έστελνε τα δισεκατομμύρια του κοσμάκη στους εξωγήινους γιατί δεν έβγαλαν κουβέντα; Όταν στο Mega γύριζαν το «Νησί» μόνο και μόνο για να δίνουν καλό lead-in στον Πρετεντέρη γιατί σιώπησαν; Και όταν τα jumbo θέλησαν να χλευάσουν τις παρελάσεις του συντρ. Καμμένου (δεν γράφω ολόκληρο «συντρόφου») και τις λιτανείες του συντρόφου Κουρουμπλή, διοργανώνοντας τη γνωστή αντιφεμινιστική πορεία με τις χιλιάδες πανάκριβες λαμπάδες, γιατί έβγαλαν το σκασμό;

Θα ήθελα να πω και πολλά άλλα. Για το προσφυγικό που πονηρά αναθέσαμε τη λύση του στη FYROM, για την ενίσχυση των μικρομεσαίων εισοδημάτων που έρχεται σχεδόν άμεσα στο τέλος της επόμενης τετραετίας και για τις άλλες επιτυχίες της πρώτης φοράς αριστερής κυβέρνησης, αλλά η Athens Voice έχει πάρει εντολή απ’ τα αφεντικά της να μη μου δώσει άλλο χώρο. Αν πάντως θέλετε να συνεχίσετε την αντίσταση στην πουλημένη πληροφόρηση συντονιστείτε με τις ειδήσεις της ΕΡΤ ή με τον Alpha, όταν ξαναρχίσει το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ».

Ραντεβού στα γουναράδικα, άρχισαν οι εκπτώσεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ