Πολιτικη & Οικονομια

Αδειάζει η Ειδομένη από Αφγανούς - Αστυνομικοί τους βάζουν σε πούλμαν για Αθήνα

Προσήγαγαν δημοσιογράφο που κάλυπτε την επιχείρηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ετοιμάζεται αστυνομική επιχείρηση στην Ειδομένη

Αδειάζει σταδιακά η Ειδομένη από Αφγανούς πρόσφυγες, για τους οποίους ΠΓΔΜ και Σερβία δεν ανοίγουν τα σύνορα.

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης, η αστυνομία έχει εξαπολύσει επιχείρηση αφενός να απομακρύνει τους 200 Αφγανούς που είχαν κάνει κατάληψη στο σιδηροδρομικό δίκτυο κι αφετέρου να αποσυμφορήσει την περιοχή από τους συνολικά 600 με 700 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν.

Έτσι, ήδη έχουν φύγει από την Ειδομένη 3 τουριστικά λεωφορεία με προορισμό την Αθήνα, ενώ αναμένονται να γεμίσουν κι άλλα. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστός ο προορισμός τους, αν δηλαδή πρόκειται να μεταφερθούν είτε στο Σχιστό, είτε στο Ελληνικό, είτε σε κάποιο άλλο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας.

Σημειώνεται πάντως, πως τα ξημερώματα η αστυνομία, παρά τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει ανάλογη τακτική της στο πρόσφατο παρελθόν, προσήγαγε τη δημοσιογράφο του Alpha και τον εικονολήπτη που ήταν μαζί της για εξακρίβωση στοιχείων. Η δημοσιογράφος είχε από νωρίς τα ξημερώματα την πληροφορία πως επρόκειτο να ξεκινήσει αστυνομική επιχείρηση απομάκρυνσης των Αφγανών κι έτσι είχε πάει στο σημείο νωρίτερα της έναρξης της επιχειρήσεως. Όμως, η αστυνομία, όπως μετέδωσε το Mega, επειδή δεν επιθυμούσε η επιχείρηση να γίνει παρουσία των ΜΜΕ αντί απλώς να απομακρύνει τους ρεπόρτερ, τους προσήγαγε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ