Πολιτικη & Οικονομια

Τσίπρας σε αγρότες: «Nα βάλουμε το άλογο μπροστά από το κάρο»

Στη συνάντηση στο Μαξίμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
320293-629524.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

«Πρέπει να βάλουμε το άλογο μπροστά από το κάρο» είπε στους αγρότες ο πρωθυπουργός, τους οποίους συναντά αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας είπε στους αγρότες ότι έχει προτάσεις και είναι υπέρ του διαλόγου και μπορεί να οδηγήσει σε λύσεις.

«Είναι δικό σας θέμα να υπάρξει ένα μόνιμο συμβούλιο που να εκπροσωπεί το αγροτικό κίνημα και να σχεδιάσουμε και να κάνουμε από κοινού τα επόμενα βήματα» τόνισε ο πρωθυπουργός προς την αντιπροσωπεία των αγροτών που μπήκε στο Μαξίμου.

Πάντως, νωρίτερα, αγρότες- εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέωντων οποίων τα ονόματα δεν περιλαμβάνονταν στη λίστα, δεν έγιναν δεκτοί από τον πρωθυπουργό, με τους ίδιους να είναι φανερά ενοχλημένοι και να καταγγέλλουν μαγειρέματα.

Αναγνώρισε, παράλληλα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. «Είμαι από αυτούς που γνωρίζω ότι αυτό που σας κινητοποιεί είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, οι μεγάλες δυσκολίες, η μείωση του εισοδήματός σας, και υπό αυτή την έννοια θεωρώ ότι σήμερα μάς δίνετε η ευκαιρία ν΄ανοίξουμε όλα αυτά τα ζητήματα επί της ουσίας και να ψάξουμε να βρούμε λύσεις, οι οποίες δεν θα είναι επικοινωνιακά πυροτεχνήματα αλλά θα είναι λύσεις που θα ανοίγουν μια προοπτική, διαρθρωτικές δηλαδή αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα στη μεγάλη πλειοψηφία της αγροτιάς, στους ανθρώπους της παραγωγής, στους ανθρώπους του μόχθου όχι μόνο να μπορέσουν να επιβιώσουν αλλά να έχουν και μια προοπτική να μείνουν στο πατροπαράδοτο επάγγελμα του αγρότη, γιατί αυτός είναι και ο μεγάλος κίνδυνος για τη χώρα, η ερήμωση της υπαίθρου και η εγκατάλειψη της παραγωγής» ανέφερε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ