Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα υπέφερε από τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
320292-629523.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

«Λαϊκιστή» χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό σε συνέντευξή του στο BBC ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, και εκτιμά πως σήμερα ο πρωθυπουργός είναι πολύ λιγότερο δημοφιλής από ό,τι ήταν πριν έναν χρόνο.

«Η Ελλάδα υπέφερε από τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, σημειώνοντας πως ο ίδιος δεν ξέρει αν ο κ. Τσίπρας συνειδητά αποφάσισε να πει ψέματα στον ελληνικό λαό, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι πως ο ελληνικός λαός το πλήρωσε ακριβά.

Κλιμακώνοντας την επίθεση κατά του κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός είναι η τελευταία μετενσάρκωση της παλαιάς πελατειακής πολιτικής και τόνισε ότι εκείνος έχει αποφασίσει να βάλει ένα τέλος στις παλιές πρακτικές του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

«Ήμουν και είμαι ειλικρινής για τα λάθη του δικού μου πολιτικού κόμματος. Έχω δεσμευτεί να μην τα επαναλάβουμε ξανά. Έχουμε αναλάβει την ευθύνη μας για το παρελθόν. Πληρώσαμε αυτές τις πρακτικές στην κάλπη. Είναι δική μας δουλειά να αλλάξουμε αντιλήψεις. Να φέρουμε νέα πρόσωπα στην πολιτική. Πρέπει να τελειώσουμε με αυτή την ιδέα ιδεολογικής κυριαρχίας της Αριστεράς» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά με την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, είπε ότι ήταν αουτσάιντερ όταν άρχισε την καμπάνια του, ότι είπε την αλήθεια και η νίκη του δείχνει την επιθυμία του ελληνικού λαού για ένα νέο αφήγημα.

«Θεωρώ τον εαυτό μου έναν κεντροδεξιό πολιτικό. Οι εκλογές κερδίζονται στο πολιτικό κέντρο» επισήμανε και εξαπέλυσε εκ νέου βολές κατά της κυβέρνησης, λέγοντας ότι η ανικανότητα είναι μετριοπαθής χαρακτηρισμός.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι τώρα πληρώνουμε το λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ για τους οκτώ μήνες διακυβέρνησής του και κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα διότι σήμερα υπάρχει δημοσιονομικό κενό.

Για το ασφαλιστικό επισήμανε ότι χωρίς ανάπτυξη δεν υπάρχει λύση και παράλληλα εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα μπορεί να αναπτυχθεί με ρυθμούς 3-4%.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι ο πρωθυπουργός δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις που καλείται να υλοποιήσει, ενώ κατηγόρησε και τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι εμποδίζουν τις επενδύσεις και τις αποκρατικοποιήσεις.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη συνέντευξή του στο βρετανικό κανάλι, τόνισε επιπλέον ότι η κοινωνική πολιτική είναι στο επίκεντρο της ατζέντας της ΝΔ, ότι πιστεύει στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και μίλησε για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού μετά την εκλογή του.

Για το ζήτημα του μεταναστευτικού, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι απαιτείται εθνική προσέγγιση και πως η Ευρώπη πρέπει και αυτή να κάνει όσα έχει υποσχεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ