Πολιτικη & Οικονομια

«Θύελλα» στη Βουλή: Το καφενείο, η Ολομέλεια και ο υφυπουργός Πολάκης

Καταγγελίες πως ακύρωσε τη συζήτηση ερώτησης για τις ΜΕΘ και πήγε για καφέ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής συνάντησε τις γιαγιάδες της Λέσβου

Τα πυρά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού συγκέντρωσε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος όπως καταγγέλλουν, ακύρωσε τη συζήτηση στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης για τις ΜΕΘ, επικαλούμενος φόρτο εργασίας, ενώ την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν, ο ίδιος βρισκόταν στο καφενείο του Κοινοβουλίου.

«Έπινε καφέ στο καφενείο» σχολίασαν οι επικριτές του. Βρέθηκε εκείνη την ώρα του «φόρτου εργασίας» στη Βουλή εκτάκτως για να πάρει κάποια έγγραφα, φέρεται να υποστηρίζει ο ίδιος.

Ειδικότερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι πάλι δηλώνοντας «κώλυμα» είχε αρνηθεί να προσέλθει στη Βουλή προ ελαχίστων ημερών για να απαντήσει και πάλι σε ερώτηση ίδιου περιεχομένου με τη σημερινή: για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας, τις σοβαρές ελλείψεις στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και την ανάπτυξη του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).

«Δεν θα συζητηθεί η ερώτηση λόγω φόρτου εργασίας του κ. Πολάκη» ανακοίνωσε από την έδρα ο προεδρεύων της συνεδρίασης Δημ. Κρεμαστινός. «Κύριε Πρόεδρε, θα μου επιτρέψετε να πω ότι ένας από τους Υπουργούς, που ανακοινώσατε ότι έχει φόρτο εργασίας, είναι στο καφενείο», σχολίασε από τα έδρανα ο βουλευτής της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» Β.Κεγκέρογλου.

Δ.Κρεμαστινός: Ποιος είναι αυτός;

Β.Κ.: Δεν μπορώ να σας πω.

Δ.Κ.: Γιατί δεν μας το λέτε;

Β.Κ.: Δείτε ποιους ανακοινώσατε.

Δ.Κ.: Δεν μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά το Προεδρείο.

Β.Κ.: Τι να σας πω; Εσείς ανακοινώσατε ότι έχει φόρτο εργασίας όχι εγώ. Με αφορμή αυτό τον διάλογο, ο παριστάμενος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Αποστόλου σχολίασε απευθυνόμενος στον κ. Κεγκέρογλου: «Κύριε συνάδελφε, δεν είναι σωστό να λασπολογείτε εναντίον Υπουργών της Κυβέρνησης. Αν θέλετε να είσαστε πραγματικά συνεπής σε αυτά που λέτε, ονοματίστε τους. Είναι αδιανόητο αυτή την ώρα όλοι οι Υπουργοί που απουσιάζουν να κατηγορούνται ότι βρίσκονται στο καφενείο, διότι περί αυτού πρόκειται».

Ο κ. Κεγκέρογλου απάντησε (με τον υπουργό Υγείας Α. Ξανθό να είναι στα υπουργικά έδρανα και να παρακολουθεί!): «Εγώ δεν λασπολογώ. Εγώ είπα: “Όποιος επικαλέστηκε πρόβλημα φόρτου εργασίας, είναι στο καφενείο”. Κι αντί να κατακρίνετε τους Βουλευτές που ερωτούν, θα πρέπει να κατακρίνετε τους Υπουργούς που δεν έρχονται να απαντήσουν, επικαλούμενοι το “γενικός φόρτος εργασίας”. Και να είναι στο καφενείο; Με συγχωρείτε, αλλά αυτό είναι εμπαιγμός του Κοινοβουλίου».

Για το θέμα, ο βουλευτής του Ποταμιού Κων. Μπαργιώτας, στην ερώτηση του οποίου δεν προσήλθε να απαντήσει ο κ. Πολάκης, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Φαίνεται πως για κάποιους ένας φραπές στο κυλικείο της Βουλής είναι σημαντικότερος από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Ο “πολύς” κ. Πολάκης δε νιώθει την ανάγκη να ενημερώσει ούτε τη Βουλή, ούτε την κοινωνία. Δεν δείχνει καν να αντιλαμβάνεται το θεσμικό του ρόλο, ούτε και τις ολέθριες επιπτώσεις που έχει η ανεπάρκεια του».

Απαντώντας στα όσα του καταλογίζουν, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κάνει λόγο για διαπλοκή και λάσπη και ξεκαθαρίζει πως δεν δήλωσε το κώλυμα σήμερα, αλλά ήδη από χθες, καθώς θα έπρεπε να παραβρίσκεται σε προγραμματισμένη σύσκεψη στο υπουργείο του.

Ωστόσο, αναφέρει ο κ. Πολάκης, εξαιτίας της κατάληψης που πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία η σύσκεψη δεν έγινε και έτσι ο ίδιος μετέβη τελικά στη Βουλή.

Ο κ. Πολάκης «μετέβη στη Βουλή, προκειμένου να προμηθευτεί απαραίτητα έγγραφα και κατόπιν μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση εργασίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ