Πολιτικη & Οικονομια

Με Σουλτς και Γιούνκερ ο Μητσοτάκης

Και Μέρκελ για τη συνέχεια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
320032-629166.jpg

Με τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σούλτς το πρωί και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το μεσημέρι, συναντιέται σήμερα Τετάρτη στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.Κύρια θέματα των συζητήσεων είναι το προσφυγικό, η πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς, όπως και οι εσωτερικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Θ΄ ακολουθήσουν συναντήσεις του με την επίτροπο Μεταφορών κ. Βιολέτα Μπουλκ, τον επίτροπο Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον πρόεδρο της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη κ. Γκι Φερχόφσταντ, τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων κ. Πιερ Μοσκοβισί, τον αντιπρόεδρο της Ε.Ε. κ. Βάλτντις Ντομπρόφσκις, τον άλλο με αντιπρόεδρο αρμόδιο για την Απασχόληση κ. Γίρκι Κατάινεν και την επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής κ. Κορίνα Κρέτου. Θέματα θα είναι τα σχετικά με τις αρμοδιότητες του κάθε αξιωματούχου.

Αύριο Πέμπτη ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας κ. Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας κ. Μπόικο Μπορίσοφ, τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της Ισπανίας κ. Μαριάνο Ραχόι και με τον τέως πρωθυπουργό της Πορτογαλίας κ. Πέδρο Πάσος Κοέλιο, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Γιόζεφ Ντολ και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) στο ευρωκοινοβούλιο κ. Μάνφρεντ Βέμπερ.

Το σύνολο των παραπάνω συναντήσεων του διημέρου είναι, για τον κ. Μητσοτάκη, επαφές γνωριμίας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στη βελγική και ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ της Κεντροδεξιάς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ