- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Βούτσης: Αποκλείω κάθε ενδεχόμενο οριζόντιων περικοπών σε εισοδήματα
«Οι προτάσεις Τόμσεν δεν αντανακλούν την άποψη των θεσμών»
Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο οριζόντιων περικοπών σε εισοδήματα ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, τονίζοντας ότι οι προτάσεις Τόμσεν δεν αντανακλούν την άποψη των θεσμών, ενδεχομένως, ούτε και του Δ.Ν.Τ πλειοψηφικά και δεν περιλαμβάνονται στη συμφωνία που υπέγραψε το καλοκαίρι η κυβέρνηση.
Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Αθήνα 984 είπε πως η κυβέρνηση θα τα καταφέρει παρά τις αντιδράσεις για το ασφαλιστικό σημειώνοντας «όταν υπάρχει μια ευαισθησία για να στηριχτούν οι κοινωνικές δυνάμεις που αυτά τα χρόνια υπέστησαν ό,τι υπέστησαν, δηλαδή όταν δεν υπάρχει διάθεση για εύκολη και οριζόντια περικοπή εισοδημάτων, συντάξεων κ.λπ., είναι ένας σωστός προσανατολισμός που μέσα από τον διάλογο, θα μπορέσει κάποια στιγμή -αρκετά γρήγορα ελπίζω-, να ισορροπήσει σε κάτι εφικτό, βιώσιμο και κυρίως ανοιχτό σε θετικές αλλαγές, όχι στο απώτερο, αλλά στο προσεχές μέλλον, όταν η χώρα θα έχει σταθεί στα πόδια της».
Συμπλήρωσε πως «λαμβάνω υπόψη μου πολύ σοβαρά αυτό που γίνεται, είτε με τους αγρότες, είτε προηγούμενα με τους επιστήμονες κ.λπ. Όταν λοιπόν γίνει μια ουσιαστική συζήτηση και υπάρξουν οι δίκαιες ανακατανομές σε σχέση με το ασφαλιστικό, νομίζω πως όλος ο κόσμος θα πειστεί ότι ακριβώς επειδή εργαζόμαστε και για τα παιδιά μας και για τους νέους σήμερα, θα πρέπει να μπούμε σε μια σωστή διαδικασία. Το ότι η αριστερά παίρνει την ευθύνη για να κάνει τομές -και δεν εννοώ ανθρωποθυσίες-, μεταρρυθμιστικές, αυτού του επιπέδου, νομίζω ότι τελικά είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό και για τις εξελίξεις σε όλη την Ευρώπη».
Σε ότι αφορά νέες απαιτήσεις από το Δ.Ν.Τ είπε πως «δεν είναι αυτή η συμφωνία που έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση το καλοκαίρι και δεν είναι και η αντίληψη...η οποία υπάρχει στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Το ΔΝΤ βρίσκεται σε μια περιδίνηση. Πιστεύω ότι ο κ. Τόμσεν για να γράψει αυτά τα πράγματα, το έκανε ακριβώς επειδή η άποψή του δεν είναι άποψη των θεσμών, ίσως ούτε και του ΔΝΤ, πλειοψηφικά, άρα νομίζω ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. Πάντως, οριζόντιες περικοπές δεν πρόκειται να κάνουμε. Αυτό είναι ένα άλλο πρόγραμμα. Είναι το προηγούμενο πρόγραμμα, για το οποίο έχουν κάνει διαδοχικές αυτοκριτικές και στο ΔΝΤ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Το μήνυμα για την επανένωση του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για τη Δεξιά
«Δεν είναι φιλοδοξία για κάθε νέο ο κατώτατος μισθός. Η φιλοδοξία είναι να πετύχει στη ζωή»
«Δεν υπάρχει πια ο ΣΥΡΙΖΑ»
Τα 4+1 προγράμματα που έρχονται πριν φύγει το 2026
«Οι πλατφόρμες που δεν συμμορφώνονται, κινδυνεύουν με πρόστιμα» - Όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Πόσα χρήματα κερδίζουν οι δικαιούχοι - Πού γίνονται οι αιτήσεις
Ζητούν και την παραίτηση του Κώστα Ζαχαριάδη από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
Επέκταση του προγράμματος σε 10 νέες περιοχές και πιο ευέλικτοι όροι
Το χρονικό της υπόθεσης
Πόσο αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης για τους δικαιούχους
Αύξηση στα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε επαρκή διατροφή
Δεν τους ένοιαξε που μίλησε για την εικόνα τους και για τον τρόμο που μπορεί να προκαλεί η πιθανότητα αυτοί να αποφασίζουν για τη χώρα. Αυτό που δεν άντεξαν ήταν ο χαρακτηρισμός «άνθρωποι».
Διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων και διπλή παρέμβαση στην τιμή του πετρελαίου
Τελικά ούτε η Χαλκιδική ερήμωσε, ούτε τα ύδατα μολύνθηκαν, ούτε αβίωτη από τη σκόνη έγινε η ζωή των κατοίκων, ούτε οικολογική καταστροφή προκλήθηκε
Στην αντιπολίτευση αντί να νοιάζονται για την πολιτική σταθερότητα, κάνουν τα πάντα για να μας πείσουν ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι η κομματική τους επιβίωση
«Καμπανάκι» για την ελληνική οικονομία
Πώς διαμορφώνεται η τιμή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.