Πολιτικη & Οικονομια

Τρεις εκκρεμότητες για φορολογικές δηλώσεις από τον Φεβρουάριο

Στόχος του ΥΠΟΙΚ η έναρξη της υποβολής νωρίτερα από κάθε άλλη φορά

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
319372-628404.jpg
ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλεξανδρος Μπελτές

Τρεις εκκρεμότητες αναμένεται να διευθετήσει το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Στόχος είναι η έναρξη της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φέτος, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και αν είναι δυνατόν μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου.

Οι τρεις εκκρεμότητες αφορούν:

- την προστασία και για φέτος των φοιτητών, ανέργων και άλλων πολιτών με πολύ χαμηλά εισοδήματα από τα τεκμήρια διαβίωσης. Το μέτρο αυτό ίσχυε πέρυσι, αλλά η ανανέωσή του και για φέτος απαιτεί νομοθετική διάταξη.

- τον καθορισμό των διαδικασιών βάση των οποίων θα δηλώνεται στις κατά τόπους ΔΟΥ (στο Μητρώο) το σύμφωνο συμβίωσης.

- τον επαναπροσδιορισμό του χρονοδιαγράμματος εξόφλησης του φόρου εισοδήματος. Και φέτος θα γίνει σε τρεις δόσεις αλλά σε διαφορετικές ημερομηνίες λόγω αλλαγής του χρόνου υποβολής των δηλώσεων.

Στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων τονίζουν πάντως ότι το σύστημα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων είναι έτοιμο να λειτουργήσει σε επίπεδο υποδομής για την εξυπηρέτηση των φορολογούμενων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλέξης Τσίπρας - ΕΛΑΣ: Παρουσίαση του ονόματος και της ιδρυτικής διακήρυξης του νέου κόμματός του © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
ΕΛΑΣ: Τι θα γίνει, φίλε μου, μ' εμάς;

Δυστυχώς στις εκλογές θα πάμε με ένα κόμμα εξουσίας και με πολλά κόμματα διαμαρτυρίας, δεξιά και αριστερά. Και δυστυχώς δεν θα ζήσουμε ένα σοβαρό ανταγωνισμό πολιτικών θέσεων για τα επίδικα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY