Πολιτικη & Οικονομια

Δριμεία κριτική Κουρτς στην κυβέρνηση για την προσφυγική κρίση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
319316-628338.jpg
EPA/ANDREJ CUKIC

«Δεν είμαι πλέον διατεθειμένος να περιμένω μέχρι να αντιληφθεί επιτέλους η Ελλάδα πως απαιτείται μια λύση στην προσφυγική κρίση», τόνισε σε νέες δηλώσεις του, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, μετά τις εργασίες της άτυπης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Άμστερνταμ.

Ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας υποστήριξε πως «στην Ελλάδα και αυτή τη στιγμή ελάχιστοι συνειδητοποιούν το πρόβλημα».

Κατά τον Σεμπάστιαν Κουρτς από την προσφυγική κρίση εξακολουθούν να πλήττονται πολύ λίγες χώρες προορισμού των προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ πολλές άλλες δεν θίγονται καθόλου και «για τον λόγο αυτό υπήρξε απόλυτα σωστή η απόφαση της Αυστρίας να θέσει ένα ανώτερο όριο στον αριθμό των αιτούντων άσυλο στη χώρα».

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς είχε ταχθεί υπέρ στην πρόταση που είχε υποβάλλει η συνάδελφός του, υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ για αποπομπή της Ελλάδας από τη Ζώνη Σένγκεν.

Σημειώνεται πως προ δύο εβδομάδων ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, στέλεχος του Λαϊκού Κόμματος, είχε δηλώσει ότι «όλοι μας γνωρίζουμε στο μεταξύ πως η διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν λειτουργεί στα ελληνικά σύνορα και πιστεύω ότι υπάρχει ελάχιστη προθυμία από μέρους της Ελλάδας να δεχθεί βοήθεια στο θέμα αυτό».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ