Πολιτικη & Οικονομια

Αισιοδοξία Κατρούγκαλου για τη διαπραγμάτευση

Αναμένει «αίσιο τέλος» στο ασφαλιστικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
319299-628320.jpg

Αισιόδοξος ότι, παρά τις ενστάσεις που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των θεσμών, η διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό «θα έχει αίσιο τέλος» δηλώνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο υπουργός Εργασίας, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία», αναφέρεται σε επιμέρους σημαντικά θέματα της κυβερνητικής πρότασης, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η σύνδεση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών με το φορολογητέο εισόδημα δίνει κίνητρα για τη δήλωση των αληθινών εσόδων, αφού στην αντίθετη περίπτωση η σύνταξη θα είναι πολύ μικρή.

Αναφορικά με την κριτική που δέχεται ότι με τις προτεινόμενες αλλαγές επιβαρύνονται όσοι πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν, σημειώνει ότι οι νυν συνταξιούχοι έχουν ήδη υποστεί 11 συνεχόμενες μειώσεις συντάξεων.

«Δεν φορτώνουμε στην επόμενη γενιά τα βάρη της κρίσης. Αντιλαμβανόμαστε την κοινωνική δικαιοσύνη όχι μόνον με όρους ταξικούς, αλλά και διαγενεακούς. Εφαρμόζουμε, για πρώτη φορά, τους ίδιους κανόνες και στους μελλοντικούς και στους νυν συνταξιούχους, εφόσον επανυπολογίζουμε και τη σύνταξη των τελευταίων, για να προσδιορίσουμε την υπέρ τους προσωπική διαφορά, την οποία εγγυόμαστε για πάντα», αναφέρει ο υπουργός. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ