Πολιτικη & Οικονομια

Καμίνης: Η σοσιαλδημοκρατία χρειάζεται κάτι καινούριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
318719-627470.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Κάτι καινούριο χρειάζεται στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, όμως πριν από την όποια προσπάθεια για ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου απαιτείται προγραμματική συζήτηση.

Μέσα από αυτήν τη διαπίστωση ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δηλώνει, μιλώντας στα «Νέα», προσηλωμένος στις προτεραιότητες της πόλης και ακυρώνει τα σενάρια που τον εμφανίζουν πρόθυμο να ηγηθεί ενός ενιαίου κεντροαριστερού σχήματος.

«Δεν αντιμετωπίζω τον δήμο ως σκαλοπάτι πολιτικής ανέλιξης» λέει στη συνέντευξή του, με την επισήμανση πως παρά την πίεση που υφίσταται ο ενδιάμεσος χώρος (μεταξύ Αριστεράς - Δεξιάς) διατηρεί το πολιτικό βάρος του.

Ο Γιώργος Καμίνης χαρακτηρίζει ευκαιρία για διάλογο την πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά, όμως εμμέσως διαπιστώνει μια σπουδή υπό την πίεση πανικού για όσα συμβαίνουν στη ΝΔ.

Εκ παραλλήλου, δεν κρύβει την καλή του συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα και αναγνωρίζει ότι ένα μεγάλο τμήμα του πολιτικού Κέντρου και της Κεντροαριστεράς σήμερα βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ, διακρίνοντας στην κυβέρνηση μια προσπάθεια να απαλλαγεί από ιδεολογικές αγκυλώσεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ