Πολιτικη & Οικονομια

«Μασάζ» ΥΠΟΙΚ στους αγρότες: Κανένας σχεδιασμός για θέματα φορολογίας των αγροτών

Τι αναφέρει σε ενημερωτικό σημείωμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
318050-626318.jpg
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΚΙΑΣ

«Καμία επεξεργασία νομοσχεδίου ή σχεδιασμός για τα θέματα φορολογίας των αγροτών δεν υπάρχει, αυτή τη στιγμή, στο υπουργείο Οικονομικών. Τα θέματα αυτά δεν περιλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής πολιτικής».

Αυτό τονίζει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τα προαπαιτούμενα που προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης της εφαρμογής της.

Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών σε ενημερωτικό σημείωμα παρουσιάζει το καθεστώς που ίσχυε για τη φορολογία των αγροτών, μέχρι τη συμφωνία του Ιουλίου του 2015, τις αλλαγές που προβλέπει η συμφωνία και ψηφίστηκαν στη Βουλή με μεγάλη πλειοψηφία 221 βουλευτών, καθώς και το τι ισχύει σχετικά με τα ληξιπρόθεσμα χρέη των αγροτών.

Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, στη σταδιακή εξομοίωση της φορολογικής αντιμετώπισης των αγροτικών εισοδημάτων με τα εισοδήματα των άλλων κατηγοριών φορολογούμενων σημειώνεται ότι θα ξεκινήσει από τα εισοδήματα που αποκτώνται το 2016.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ