- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βενιζέλος: Πρέπει να συγκροτήσουμε το μεγάλο προοδευτικό κέντρο
Σχόλιο για τις διαδικασίες στην Κεντροαριστερά
Για τις διαδικασίες που γίνονται στην Κεντροαριστερά μίλησε στους δημοσιογράφους ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, επικαλούμενος την «ομόφωνη απόφαση του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ του Ιουνίου του 2015».
Ο κ. Βενιζέλος σχολίασε: «Πρέπει να συγκροτήσουμε το μεγάλο προοδευτικό κέντρο. Το κέντρο ήταν πάντα κάτι άλλο από τη δεξιά, ήταν κάτι άλλο από την παραδοσιακή αριστερά, ταυτίζεται με την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία, με τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, με ό,τι θετικό έχει γίνει στην πατρίδα μας, χρειάζεται όμως επιμονή και υπομονή.
»Δεν αρκεί να είμαστε το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, οι κινήσεις. Πρέπει να είναι ει δυνατόν όλες οι δυνάμεις του μεσαίου χώρου. Δε θα τελειώσει η συζήτηση αυτή σε λίγες μέρες, ούτε με την πρώτη άρνηση. Χρειάζεται επιμονή και σοβαρότητα, όχι βιασύνες. Το ζήτημα δεν είναι να βρεθούν ρόλοι και να περιχαρακωθούν σχήματα, αλλά πρέπει να κερδίσουμε αυτή την ευκαιρία, αυτή τη στιγμή που είναι ιστορική, χάριν της πατρίδας μας.
»Και τα λέω αυτά, θέλοντας να τονίσω ότι ο ρόλος μου είναι ο ρόλος του καταλύτη και του θεματοφύλακα αυτής της προσπάθειας, δεν αναζητώ εγώ προσωπικά κάποιον κομματικό ρόλο, εμένα με ενδιαφέρει η στρατηγική της χώρας και με ενδιαφέρει η προοπτική της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα, με ενδιαφέρει η αναβίωση ενός ισχυρού, πολυσυλλεκτικού, αξιόπιστου κέντρου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.