Πολιτικη & Οικονομια

Αποστόλου: Μονόδρομος η επιβάρυνση των αγροτών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
317474-625693.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Το δικό του μήνυμα έστειλε με δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega o υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου σχετικά με τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στο νέο ασφαλιστικό και τα οποία θα έχουν επιπτώσεις στα αγροτικά εισοδήματα.

Την ώρα που οι αγροτοσυνδικαλιστές ετοιμάζουν σειρά κινητοποιήσεων διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό σχέδιο νόμου του Γιώργου Κατρούγκαλου, ο Βαγγέλης Αποστόλου επιχείρησε να τηρήσει αποστάσεις από τον υπουργό Εργασίας, λέγοντας «μην με βάζετε να αναφερθώ στις πολιτικές άλλων υπουργείων. Αρκετά ασχολούμαι με πολιτικές που δεν είναι δική μου αρμοδιότητα»΄.

Εντούτοις, δήλωσε πως οι αγρότες «πρέπει να το καταλάβουν», ανακοινώνοντας ότι την Τετάρτη ξεκινά περιοδεία για να εξηγήσει τις κυβερνητικές θέσεις.

Ο Βαγγέλης Αποστόλου ανέφερε πως η χώρα θα χρειαστεί να πιει «το πικρό ποτήρι της υλοποίησης της συμφωνίας», στεκόμενος ιδιαίτερα στην εξασφάλιση ποσού ύψους περίπου 3,5 δισ. ευρώ κάθε χρόνο από χρηματοδότηση της Ευρώπης για τα αγροτικά θέματα.

Παράλληλα διαβεβαίωσε πως γίνεται προσπάθεια από την κυβέρνηση να αλλάξουν πτυχές της συμφωνίας με τους δανειστές ώστε να μειωθούν οι φορολογικές και ασφαλιστικές επιπτώσεις για τους αγρότες.

«Ό,τι αποφασίσει η κυβέρνηση θα το υπερασπίζομαι» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ