Πολιτικη & Οικονομια

Αμφίπλευρους συμβιβασμούς στο ασφαλιστικό εκτιμά ο Σταθάκης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
317432-625641.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Την εκτίμηση ότι η τελική συμφωνία για το ασφαλιστικό θα αποτυπώνει αμφίπλευρους συμβιβασμούς εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση προτίμησε να προχωρήσει σε μια μονιμότερη μεταρρύθμιση που θα εξασφαλίζει τη βωσιμότητα και τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα του όλου συστήματος.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» ανέφερε για τα κόκκινα δάνεια ότι «πυξίδα» της πολιτικής της κυβέρνησης «αποτελεί η προσπάθεια να εξευρεθούν κοινωνικά δίκαιες λύσεις, πέρα από αυτή της αγοράς, που να αντιμετωπίζουν το υπαρκτό πρόβλημα των "κόκκινων" δανείων, που αποτρέπει σήμερα το τραπεζικό σύστημα από το να επιστρέψει σε συνθήκες κανονικού δανεισμού».

Αναφερόμενος στο νέο αναπτυξιακό νόμο, υπογράμμισε τα τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά του: Ισχυρά κίνητρα σε επενδύσεις με κλαδικά και γεωγραφικά κριτήρια, εισαγωγή χρηματοδοτικών εργαλείων, «αντιγραφειοκρατικό» νομικό πλαίσιο και σταθερό φορολογικό καθεστώς επτά χρόνων.

Παράλληλα, ο Γιώργος Σταθάκης δηλώνει πως η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί «να ολοκληρώσει τις 9 ιδιωτικοποιήσεις που κληρονόμησε».

«Τις απόψεις μας, όμως, σχετικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας τις εκφράζουν καλύτερα ο σχεδιασμός και η κατεύθυνση του νέου ταμείου που θα δημιουργηθεί στη θέση του ΤΑΙΠΕΔ» συμπληρώνει.

Ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού πιστεύει πως «αν χρειαστεί» ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξανακερδίσει τυχόν εκλογές και χαρακτηρίζει το συνέδριο του κόμματος ως «πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξαναβρεθούμε με συντρόφους που απομακρύνθηκαν και να διαμορφώσουμε συλλογικά τα επόμενα βήματά μας».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ