Πολιτικη & Οικονομια

Handelsblatt: Πρόθυμη η Γερμανία να βοηθήσει στην πάταξη της φοροδιαφυγής

Ο Τσακαλώτος επιθυμεί να αποδεχθεί προσφορά του Σόιμπλε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316854-624943.jpg

Πρόθυμη να συνδράμει στην πάταξη της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα είναι η γερμανική ηγεσία σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt, ενόψει της συνάντησης των δύο υπουργών Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε - Ευκλείδη Τσακαλώτου, την προσεχή Τετάρτη, στο Βερολίνο.

Στο άρθρο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται να επιθυμεί να αποδεχθεί μια προσφορά που είχε κάνει ο Σόιμπλε στους Έλληνες εδώ και αρκετά χρόνια. Η Handelsblatt αναφέρεται σαποστολή 500 υπαλλήλων των γερμανικών υπηρεσιών φορολογικού ελέγχου στην Ελλάδα. Ωστόσο, έως σήμερα από τις ελληνικές αρχές έχουν ζητηθεί μόλις 10.

Η εφημερίδα φιλοξενεί και δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, Βάλτερ-Μπόργιανς, ο οποίος τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει τα πάντα προκειμένου να ενισχύσει τη βάση εσόδων της - κυρίως μέσω της τήρησης των φορολογικών νόμων και της πραγματικής καταβολής των φόρων». «Προφανώς ο κ. Τσακαλώτος θέλει να κάνει εκ των υστέρων αυτό που με ασυγχώρητο τρόπο παραμέλησαν να κάνουν οι προκάτοχοί του», καταλήγει η Handelsblatt.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ