- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σημίτης: Αβέβαιο τo μέλλον της Ελλάδας
Ακόμα πολλοί αποδίδουν την κακοδαιμονία στους ξένους, στο παγκόσμιο κεφάλαιο
Αβέβαιο είναι το μέλλον της Ελλάδας κατά την εκτίμηση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, ο οποίος αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής». Το δημοσίευμα με τίτλο: «Πραγματικοί αριθμοί, έωλες υποσχέσεις» αναφέρεται σε κάποια μόνιμα φαινόμενα που εμποδίζουν τη χώρα να προχωρήσει. Ειδικότερα ο κ. Σημίτης γράφει: «Η οικονομική κρίση, η υψηλή ανεργία, η χαμηλή παραγωγικότητα, η υστέρηση σε όλους τους τομείς και η αδυναμία της Πολιτείας να αντιδράσει είναι μόνιμα φαινόμενα. Πολλοί αποδίδουν την κακοδαιμονία κυρίως στους ξένους, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο παγκόσμιο κεφάλαιο, στους πολλούς άγνωστους και σκοτεινούς που κινούν τα νήματα που μας κρατούν δέσμιους».
«Αρνούνται να δεχθούν ότι ο ιός που μας ταλαιπωρεί είναι και εγχώριος», συμπληρώνει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εξηγεί ότι η «αιτία του σημερινού τέλματος έγκειται στην άρνηση και αδυναμία μας να προσαρμοστούμε, να μετατραπούμε σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα όσον αφορά τις πολιτικές που εφαρμόζουμε, τους θεσμούς που καθορίζουν τη λειτουργία της Πολιτείας και της κοινωνίας μας».
«Το συντηρητικό βαθύ συναρτημένο με τον αριστερολαϊκισμό και τις φαντασιώσεις μιας ριζοσπαστικής μετάλλαξης του τόπου συντηρούν μια κλειστή, καταπιεστική και οπισθοδρομική κοινωνία που αντιστέκεται στον εκσυγχρονισμό», αναφέρει ο κ. Σημίτης. Καταλήγει ότι «διέξοδος θα υπάρξει μόνο αν αποφασιστικά επιδιώξουμε την προσαρμογή στο σύγχρονο περιβάλλον χωρίς φόβους πισωγυρίσματα δισταγμούς και αναβολές». Δείτε εδώ τι είχε πει ο Κώστας Σημίτης στην πρόσφατη συνεντευξή του στην Αγγελική Μπιρμπίλη της ATHENS VOICE.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αναφορά στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Οι δηλώσεις για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει
«Δεν το είχα στο πρόγραμμα, αλλά...», έγραψε ο πρωθυπουργός
Η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και οι θεματικές
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.