Πολιτικη & Οικονομια

Τελικά τι θα κάνουμε με τις αποδείξεις;

Τι είπε ο Αλεξιάδης και η ανακοίνωση που περιμένουμε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316655-624681.jpg

Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από το Yπουργείο Οικονομικών για το τι πρέπει να κάνουμε με τις αποδείξεις, αλλά από το βήμα της βουλής ο Αλεξιάδης είπε ότι προς το παρόν πρέπει να τις κρατάμε. 

Συγκεκριμένα ο αναπληρώτης υπουργός Οικονομικών είπε ότι μέχρι να αποσαφηνιστεί για ποιες χρονιές και για ποιες κατηγορίες θα αφορούν, θα πρέπει να κρατάμε όλες τις παλιές αποδείξεις γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να κληθούμε για φορολογικό έλεγχο.

Για τις αποδείξεις του 2016 ξεκαθάρισε ότι είναι υποχρεωμένοι οι φορολογούμενοι να τις κρατάνε όλες, μέχρι να νομοθετηθεί η επέκταση των τραπεζικών συναλλαγών, την οποία επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Όπως τόνισε, «μόνο με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές μπορεί να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή καθώς ο φορολογούμενος θα είναι υποχρεωμένος να δικαιολογεί αυτά που δηλώνει».

Παράλληλα με με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, σχετικά με τον παράνομο διαδικτυακό τζόγο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε άμεση νομοθετική ρύθμιση για τον έλεγχό του.

Μίλησε για ασήμαντα έσοδα που εισπράττει μέχρι σήμερα το δημόσιο από το διαδικτυακό τζόγο, τονίζοντας ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε αλλαγές για να ελέγχονται πλέον και να πληρώνουν αυτά που πρέπει να πληρωθούν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τις 24 εταιρίες διαδικτυακού τζόγου που υπάρχουν στην Ελλάδα το 2012 το δημόσιο εισέπραξε μόλις 31.179 ευρώ, το 2013 5.500 ευρώ και το 2014 27.366 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ