- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τασούλας στηρίζει Μεϊμαράκη
«Από τις 10 Ιανουαρίου και μετά η ΝΔ ανασυγκροτείται και αναλαμβάνει πλήρως το ρόλο της»
«Ο κ. Μεΐμαράκης δεν είναι ενωτικός μόνο από ιδεολογία, είναι ενωτικός και από χαρακτήρα και αυτό το έχει αποδείξει από τα αξιώματα που πέρασε. Μόνο με εφαλτήριο την αδιατάρακτη ενότητα μπορεί η ΝΔ να διευρύνει το ακροατήριο και τις προοπτικές της, γι’ αυτό και η ηγεσία Μεΐμαράκη είναι ηγεσία νίκης για την παράταξή μας».
Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, σε σημερινή του συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιώς ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ και πρώην υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας.
Ο Κώστας Τασούλας προσέθεσε επίσης ότι «από τις 10 Ιανουαρίου και μετά η ΝΔ ανασυγκροτείται και αναλαμβάνει πλήρως το ρόλο της. Ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα, αλλά και ως κυβέρνηση αύριο που θα κληθεί να οδηγήσει τη χώρα έξω από τη σημερινή δοκιμασία. Μια δοκιμασία που προκλήθηκε από την επιπολαιότητα και τα πειράματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με αποτέλεσμα, εκεί που ήμασταν έτοιμοι να βγούμε στις αγορές χάρη στις θυσίες των Ελλήνων και τις προσπάθειες της κυβέρνησης Σαμαρά, να ξαναμπλέξουμε σε νέο βαρύτατο τριετές μνημόνιο και να επανέλθει η γάγγραινα της ύφεσης και των ελλειμμάτων».
Ο κ. Τασούλας υπενθύμισε και μια σημερινή επέτειο: «Σαν σήμερα πριν ακριβώς 60 χρόνια, στις 4 Ιανουαρίου 1956, ένας αυτοδημιούργητος και άξιος πολιτικός ίδρυσε την Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση διαπιστώνοντας ότι “Αι δύο μεγάλαι πολιτικαί παρατάξεις αίτινες προέκυψαν από τον διχασμόν του 1915, ετερμάτισαν ιστορικώς την αποστολήν των. Παραταύτα εξηκολούθησαν να επηρεάζουν την δημοσίαν ζωήν. Η αναχρονιστική αύτη διαμόρφωσις των πολιτικών μας πραγμάτων συνετέλεσεν εις την δημιουργίαν ενός νοσηρού πολιτικού κλίματος, το οποίον εξέθρεψε κινήματα, επαναστάσεις, μεταπολιτεύσεις, χρεοκοπίας και προπάντος χαλάρωση των πολιτικών μας ηθών… Τα πολιτικά πάθη, η δυσπιστία των πολιτών προς το κράτος και προπαντός το πνεύμα της ευκολίας και των συμβιβασμών περιστέλλουν το αίσθημα του δημοσίου συμφέροντος… Εξ όλων αυτών συνάγεται ότι το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι κυρίως πολιτικόν” για να καταλήξει, πριν 60 χρόνια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής: Το πρόβλημα θα το λύσει μια “δύναμις ικανή και αποφασισμένη να πραγματοποιήσει την ειρηνικήν επανάστασιν”».
«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήξερε τα προβλήματα της χώρας, πρότεινε σοβαρές λύσεις στο λαό και ο λαός αναγνώρισε και επιβράβευσε το γνώστη και πραγματοποιό ηγέτη. Έτσι νικήσαμε τη μοίρα της Ψωροκώσταινας, ενώ σήμερα ο κ. Τσίπρας επαναφέρει την Ψωροκώσταινα», υπογράμμισε ο κ. Τασούλας. «Η περίπτωση της σταδιοδρομίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή αποδεικνύει πως λύνοντας το πολιτικό μας πρόβλημα και αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μας μπορούμε να βελτιώσουμε τη μοίρα μας. Σήμερα η κυβέρνηση που είναι προϊόν όχι εκτίμησης του λαού, αλλά θυμού του λαού, προσπαθεί με το ζόρι να υλοποιήσει μια ευρωπαϊκή πορεία αποτυγχάνοντας παντού εκτός από την οικοδόμηση ενός νέου καθεστωτικού- κομματικού κράτους. Ο λαός σιγά-σιγά αντιλαμβάνεται όλη αυτή την καταστροφική οπισθοχώρηση και σύντομα η ΝΔ θα κληθεί να αναλάβει τις ευθύνες της για μια νέα πορεία εθνικής ανόρθωσης», κατέληξε ο κ. Τασούλας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέες παρεμβάσεις προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης προϋπολογισμού άνω των 15.000.000 ευρώ
Δυο γενιές Θεσσαλονικέων δεν είχαν δει το μνημείο χωρίς σκαλωσιές
Έως τις 30 Σεπτεμβρίου η παράταση για τις κλειστές κατοικίες
Θα λάβει αποζημίωση από τον Αντώνη Λιάκο
«Η καλύτερη επιβράβευση είναι τα χαμόγελα των παιδιών όταν θα έρθουν και θα δουν ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
«Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν κριθεί» λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αν το κράτος παίξει σωστά τον ρόλο του και ο καταναλωτής παίξει σωστά τον δικόν του, τότε δεν χρειάζονται ούτε παρακάλια ούτε πιέσεις. Βέβαια τότε δεν θα υπάρχει και καμάρι για τις τιμές που «ρίχνει η κυβέρνηση».
Τα μέτρα Μητσοτάκη, το στίγμα Τσίπρα και η επέτειος Ανδρουλάκη
Τον κατηγόρησε ότι δεν τήρησε συμφωνίες που είχαν κάνει στο παρελθόν
Σε εφαρμογή από τη Δευτέρα η Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών
Οι νεότεροι ψηφοφόροι μπαίνουν στην εκλογική διαδικασία με διαφορετικές εμπειρίες, αξίες και τρόπους ενημέρωσης
Πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΑΤ
Τέλος οι υπέρογκες επιβαρύνσεις για ασφαλιστική κάλυψη σε καταναλωτικά δάνεια
Απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο, με τους καταναλωτές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα
Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου των τελευταίων 7 ετών και κριτική στην αντιπολίτευση
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.