Πολιτικη & Οικονομια

Απάντηση Βαλλιανάτου στη Βούλτεψη: «Θα έπρεπε να ντρέπεται...»

Για τα γκέι ζευγάρια που φιλήθηκαν στη Βουλή και «έπρεπε να συλληφθούν»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316233-623713.jpg

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη  δήλωσε πως τα «ζευγαράκια που φιλήθηκαν στα θεωρεία της Βουλής έπρεπε να συλληφθούν». Ένα από αυτά τα ζευγάρια ήταν ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος με τον σύντροφό του και ο γνωστός δικηγόρος και ακτιβιστής απάντησε στην Βούλτεψη. 

Συγκεκριμένα ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος είπε στην εκπομπή tatiana live: «Θα ήθελα να πω στην κυρία Βούλτεψη ότι δεν είμαι διατεθειμένος να απολογηθώ για ένα φιλί. Εκείνη πρέπει να απολογηθεί γιατί η κυβέρνησή της, διέσυρε τη χώρα με το νόμο περί συμφώνου συμβίωσης, το οποίο αποκλείει μια μεγάλη μερίδα πολιτών.

Είναι Χριστούγεννα και η κυρία Βούλτεψη θα έπρεπε να ντρέπεται που η Ελλάδα στο παρελθόν ήταν μια ομοφοβική χώρα και να χαίρεται που και με την απουσία της η Ελλάδα προχωράει. Καληνύχτα της...

Το φιλί είναι μια έκφραση σεβασμού, εκτίμησης και αγάπης για έναν άνθρωπο με τον οποίον πήγαμεστα δικαστήρια και ταλαιπωρηθήκαμε... «Καλούμαι τώρα να απολογηθώ για ένα φιλί που δόθηκε στις 2:30 τα ξημερώματα, μετά από μια εξαντλητική μέρα και μετά από 30 χρόνια αγώνων για αυτήν την κατηγορία ανθρώπων που έχουν το δικαίωμα να αγαπιούνται και να φιλιούνται».

Να θυμίσουμε ότι η Βούλτεψη είχε πει στην εκπομπή του Mega: «Ήμουν συνειδητά απούσα. Στα θεωρεία της Βουλής αν πάει ένα ζευγάρι άντρας και γυναίκα και αρχίσει να φιλιέται ή να κρατιέται από το χεράκι ή να χειροκροτεί τον συλλαμβάνει ο φρούραρχος. Εδώ υπάρχει δηλαδή πλέον διάκριση εις βάρος μας. Το είδα ναι, είδα φιλιά και έφυγα. Άκουσα τον εισηγητή μας, άκουσα όλους τους εισηγητές, κάποια πράγματα έχουν τα όριά τους».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ