Πολιτικη & Οικονομια

Ανεβαίνουν οι τόνοι στην αναμέτρηση Μεϊμαράκη-Μητσοτάκη

Να μην μιλάει σε μένα για «βαρονίες» ο γιος του πρώην πρωθυπουργού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316057-623492.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεφύγει μια δυο φορές και έχει κάνει ορισμένες προσεγγίσεις προσβλητικές για εμένα», υποστήριξε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και νικητής του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στον ΣΚΑΪ. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι δεν πρέπει να μιλάει για «βαρονίες» καθώς είναι γιος πρώην πρωθυπουργού.

Στη συνέχεια ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στην απουσία από την ψηφοφορία για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια. Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη κακώς ο κ. Μητσοτάκης του ζήτησε να τοποθετηθεί δημοσίως για το τι θα ψήφιζε, ενώ γνώριζε ότι υπήρχε προσωπικό πρόβλημα εξαιτίας του οποίου δεν θα μπορούσε να ήταν «παρών» στη Βουλή. «Είναι γνωστή η θέση μου, ξέρουν οι πάντες ότι θα ψήφιζα αυτή τη συγκεκριμένη διάταξη» συμπλήρωσε και συνέχισε: «Μην μου κάνει μάθημα αυτός που έλειπε από την εκλογή του Προέδρου της ΝΔ».

Τον παρακάλεσε επίσης «να μην προκαλεί», εξηγώντας ότι εκείνος απλά απαντάει, ενώ τον κατηγόρησε ότι δεν έχει διαβάσει τις προτάσεις του. «Γι' αυτό λέει ότι δεν έχω προτάσεις» συμπλήρωσε. «Η ανανέωση δεν είναι συνώνυμο της ηλικίας», επανέλαβε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ερωτηθείς για το δεύτερο γύρο των εκλογών, εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα δεν αλλάζει εύκολα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να αναστραφεί. «Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ούτε φαβορί ούτε αουτσάιντερ» πρόσθεσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ