Πολιτικη & Οικονομια

Κυρ. Μητσοτάκης: Απολύτως αναστρέψιμη η διαφορά με Μεϊμαράκη

«Πριν υπήρχαν τρεις υποψήφιοι που εξέφραζαν την ανανέωση. Τώρα υπάρχει ένας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
315871-623297.jpg

Την αισιοδοξία ότι θα βγει νικητής στο β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στη ΝΔ εξέφρασε ο υποψήφιος Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτιμώντας ότι η διαφορά του από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι «απολύτως αναστρέψιμη». Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «ευχάριστη έκπληξη» ακόμη και για τον ίδιο το ποσοστό που συγκέντρωσε στον πρώτο γύρο των εκλογών, το οποίο εκτίμησε πως είναι «σημαντική παρακαταθήκη» για τον επόμενο γύρο.

«Επέλεξα να πορευθώ χωρίς καμία συμμαχία, επενδύοντας στην ουσία της πολιτικής και στον λόγο της αλήθειας», δήλωσε ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σημείωσε πως αυτή του η επιλογή κινητοποίησε τους ψηφοφόρους. «Το 60% των πολιτών που προσήλθαν ψήφισαν δημιουργική ανανέωση. Πριν υπήρχαν τρεις υποψήφιοι που εξέφραζαν την ανανέωση. Τώρα υπάρχει ένας», σχολίασε.

Αναφερόμενος στον συνυποψήφιό του, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως τον σέβεται και τον τιμά, αλλά επανέλαβε ότι αποτελεί μία «επιλογή στασιμότητας για τη Νέα Δημοκρατία». Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι εφόσον εκλεγεί πρόεδρος ο κ. Μεϊμαράκης, ο ίδιος θα τον στηρίξει «χωρίς ασκερίσκους».

Ευχαρίστησε εκ νέου τον Άδωνι Γεωργιάδη για την στήριξή του και υπενθύμισε την «εξαιρετική συνεργασία» που είχαν ως υπουργοί. «Αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν», είπε.

Για τον Απ. Τζιτζικώστα είπε ότι το γεγονός ότι δεν είναι στέλεχος της κεντρικής πολιτικής σκηνής του στοίχισε στις εσωκομματικές εκλογές, αλλά αναγνώρισε ότι πέτυχε ένα ποσοστό που «δεν είναι αμελητέα ποσότητα», προσθέτοντας πως «το μέλλον είναι μπροστά του».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ