- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΕΤΕ: Στο Κατάρ πωλείται η Finansbank
Η συμφωνία αυξάνει τη ρευστότητα της Εθνικής κατά 3,5 δισ. ευρώ
Η Εθνική Τράπεζα Ελλάδας ανακοίνωσε ότι πούλησε τις μετοχές που διαθέτει στην τουρκική Finansbank στην Εθνική Τράπεζα του Κατάρ, αποκομίζοντας όφελος 2,75 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, η Εθνική Τράπεζα Ελλάδας (ΕΤΕ) σύναψε σύμβαση με για την πώληση του 99,81% των μετοχών της στην τουρκική τράπεζα, με το συνολικό τίμημα να ανέρχεται στα 2,75 δισ. ευρώ. Επιπλέον η τράπεζα του Κατάρ θα αποπληρώσει και το χρέος μειωμένης εξασφάλισης, ύψους 910 εκατ. δολαρίων, της Finansbank προς την ΕΤΕ, αυξάνοντας έτσι τη ρευστότητα της Εθνικής κατά περίπου 3,5 δισ. ευρώ συνολικά.
Ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ, δήλωσε ότι «έπειτα από σχεδόν 10 χρόνια επιτυχούς παρουσίας στην Τουρκία, η ΕΤΕ αποεπενδύει από τη Finansbank ώστε να πραγματοποιήσει τη δέσμευσή της προς τους μετόχους της και τις ευρωπαϊκές αρχές. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής αυτής, η ΕΤΕ θα είναι η ισχυρότερη τράπεζα στην ελληνική τραπεζική αγορά από πλευράς κεφαλαίων και ρευστότητας. Στόχος μας είναι να κατευθύνουμε, από νέα βάση, τους πόρους μας προς την ανάταση της οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα. Χαίρομαι που ο νέος ιδιοκτήτης της Finansbank, η Εθνική Τράπεζα του Κατάρ, έχει μακροπρόθεσμο στρατηγικό ενδιαφέρον για την Τουρκία, και θα συνεχίσει να αναπτύσσει και να ενισχύει την τράπεζα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H αναφορά στο ουκρανικό drone που έφτασε στη Λευκάδα
Η ανακοίνωση του Παρατηρητήριου fake news της Νέας Δημοκρατίας
Yποστηρίζοντας ότι την ίδια ώρα όφειλε να παραστεί σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου o πρωθυπουργός
Πώς αιτιολόγησε την απόφαση του
«Σε λίγα χρόνια η κατάσταση στον τομέα της Δικαιοσύνης δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που έχουμε σήμερα», δήλωσε ο Γιώργος Φλωρίδης
Οι λόγοι που επικαλούνται
«Καμία αύξηση των ορίων ηλικίας», δηλώνει η υφυπουργός, Άννα Ευθυμίου
Στόχος η έναρξη λειτουργίας της εντός Ιουλίου
Αναδεικνύονται οι βασικές παθογένειες που παρουσιάζει η χώρα σε ζητήματα κράτος δικαίου
Στο μέτωπο των πυρκαγιών, οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος αναμένονται ιδιαίτερα δύσκολοι
Επίτροπος Μινζάτου: «Παράδειγμα για την Ευρώπη η ελληνική συμφωνία»
«Οι νέοι άνθρωποι σε ολόκληρη την Ευρώπη αισθάνονται ότι απειλούνται από την τεχνητή νοημοσύνη»
Τα παραπάνω θα ισχύουν και για όσους ήδη υπηρετούν στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σίφνου
Οι δημοφιλείς εύκολες εξαγγελίες και οι μεταρρυθμίσεις που δεν γίνονται
Η ανάρτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον απόηχο της απόφασης του Αρείου Πάγου
«Προφανώς από μόνο του δεν λύνει το πρόβλημα της ακρίβειας»
Δριμεία κριτική και στον Νίκο Ανδρουλάκη
Ο ηθοποιός και σκηνοοθέτης έφυγε χθες ξαφνικά από τη ζωή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.