Πολιτικη & Οικονομια

Βουλή: Για πότε οι επόμενες μεγάλες συγκρούσεις

Βουλή: Για πότε οι επόμενες μεγάλες συγκρούσεις 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
315395-622695.jpg

Μετά την άνετη υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα 13 προαπαιτούμενα χτες Τρίτη βράδυ (153 υπέρ, 138 κατά, 9 αποχές- όλες από την αντιπολίτευση), η οποία «ξεκλείδωσε» την υποδόση του 1 δισ. € του Μνημονίου 3, ακολουθούν δυο περίπου μήνες (προβλεπόμενης) κοινοβουλευτικής ανάπαυλας, πριν τις επόμενες μεγάλες συγκρούσεις.

Λεπτομερέστερα, λίγο το ότι τα επερχόμενα νομοσχέδια (ν/σ) δεν αναμένεται ν΄ αντιμετωπίσουν πρόβλημα (π.χ. το σύμφωνο συμβίωσης για το ομόφυλα ζευγάρια) λίγο οι γιορτές και το προσωρινό κλείσιμο της Βουλής φαίνεται πως μεταθέτουν τις επόμενες μείζονες κοινοβουλευτικές συγκρούσεις για το Φλεβάρη.

Τότε θα πρέπει αν έρθουν στη Βουλή:

· Το ν/σ για το νέο ασφαλιστικό, η επεξεργασία του οποίου γίνεται ήδη, παράλληλα προς τις συζητήσεις με τους δανειστές

· Το ν/σ για το αγροτικό.

Και τα δυο αναμένεται να πυροδοτήσουν μείζονες αντιδράσεις, που θα δοκιμάσουν την έτσι κι αλλιώς εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

(Στη φωτογραφία ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του κ. Χουλιαράκης, Σταθάκης)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΒΑΡΗΣ - ΚΟΡΩΠΙΟΥ
Όποιος δήμαρχος δεν μπορεί, να πάει σπίτι του

Το καλοκαίρι έρχεται κάθε χρόνο και οι ανάγκες για καθαρισμό είναι σταθερές. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να τρέχουν τελευταία στιγμή ή να αναθέτουν εργασίες σε εταιρείες οι οποίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν

Ο κ.Τσίπρας έχει ακόμα δρόμο
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ακόμα δρόμο

«Το βασικό είναι να μην γελαστεί: δεν μπορεί να υπάρξει κανένα απολύτως ενδεχόμενο "επιστροφής" του, αν δεν κερδίσει προηγουμένως έστω και ψήγματα της εμπιστοσύνης των κεντρώων μετριοπαθών»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.