Πολιτικη & Οικονομια

Στη Βουλή το ν/σ με τα 13 προαπαιτούμενα

Από την ψήφισή τους εξαρτάται η εκταμίευση της υπό-δόσης του 1 δισ. ευρώ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
315186-233282.jpg

Κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών το σχέδιο με τα 13 προαπαιτούμενα μέτρα, τα οποία διαμορφώθηκαν μετά από συμφωνία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών. Από την ψήφιση αυτών των μέτρων εξαρτάται η εκταμίευση της υπο-δόσης του 1 δισ. ευρώ.

Το νομοθέτημα περιλαμβάνει διατάξεις για τη διαχείριση των επονομαζόμενων κόκκινων δανείων και για τις μισθολογικές δαπάνες στο δημόσιο τομέα. Παράλληλα, εμπεριέχει και ένα ευρύ σύνολο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί τη Δευτέρα στις 2.00 το μεσημέρι, στη διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Την Τρίτη, στις 9.30 το πρωί, θα εισαχθεί στην Ολομέλεια, με την ψηφοφορία να αναμένεται εντός των επόμενων 10 ωρών. Την Τετάρτη θα συνεδριάσει το EuroWorking Group, προκειμένου να δοθεί η τελική έγκριση για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ, η οποία αναμένεται για τις 18 Δεκεμβρίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ταχυδρόμος των ευρωεκλογών χτυπάει πάντα μια φορά
Ο ταχυδρόμος των ευρωεκλογών χτυπάει πάντα μια φορά

«Η Ευρώπη σε πολλά σταυροδρόμια, παλεύει με τους δαίμονες και τις αντιφάσεις της. Η Ελλάδα, πάλι, είναι πιο ξέγνοιαστη. Αντί να πάει να ψηφίσει, πάει για μπάνιο. Αιώνιο ελληνικό καλοκαίρι»

Ο ψυχίατρος πάει υπουργείο
Ρεπορτάζ για τη γραφειοκρατία: Ο ψυχίατρος πάει υπουργείο

«Η γραφειοκρατία είναι γραφειοκρατία. Νομοθετείται από άσχετους μανδαρίνους και προωθείται από υπουργούς, οι οποίοι αντιδρούν φοβικά στους κατά καιρούς πανικούς, εξίσου άσχετων τηλεπερσόνων»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.