Πολιτικη & Οικονομια

Η μητέρα Σταθάκη σπάει τη σιωπή της

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 550
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
314950-232845.jpg

Με παρέμβασή της η γυναίκα που εξέθεσε άθελά της το γιο της, υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, επιτίθεται σε όσους κακόπιστους δείχνουν να μην του συγχωρούν τη μικρή αβλεψία στο Πόθεν Έσχες του.

Σύμφωνα με την κυρία Σταθάκη, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας είναι ο κοινωνικός φθόνος του λαουτζίκου απέναντι στους επιτυχημένους. Κοινωνικός φθόνος που πολλές φορές επικεντρώνεται στους ιδιοκτήτες σπιτιών, καθώς το «κεραμίδι πάνω από το κεφάλι» αποτελούσε ανέκαθεν ένα μικροαστικό όνειρο.

Αναφερόμενη δε στο θέμα του Πόθεν Έσχες, η κυρία Σταθάκη ανέφερε ότι τα αδήλωτα χρήματα και τα σπίτια είναι δικά της και ότι μαζί με τη μητέρα της Νάντιας Βαλαβάνη έχουν φτιάξει μια εταιρεία Real Estate.

Μάλιστα, τόνισε ότι σκοπεύει να αποκληρώσει το γιο της, ώστε να τον απαλλάξει από το πρόβλημά του και να συνεχίσει να φορολογεί χωρίς τύψεις.


Όταν ακούγαμε «ΠΑΟ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ» ή «ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ» δεν είχαμε φανταστεί ότι διαβάζεται και ανάποδα.

Δηλαδή, δεν είναι μόνο η ομάδα Θρησκεία. Αλλά και η Θρησκεία ομάδα.

● Γι’ αυτό και τα περισσότερα δηλητηριώδη σχόλια κάτω από την είδηση του επικήδειου του Μηνά Χατζησάββα από το σύντροφό του, θύμιζαν αλληλομπινελίκωμα Βάζελων με Γαύρους.

● Το μόνο που μένει είναι να κυκλοφορούν έξω από τις εκκλησίες ελληνορθόδοξα κασκόλ, για όσους αισθάνονται ότι πρέπει να υποστηρίζουν τη θρησκευτική τους ομάδα και στα εκτός έδρας παιχνίδια.


Κι όμως, το περασμένο Σάββατο, ξημερώματα 6ης Δεκεμβρίου, στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, κάποιος πάρκαρε το αυτοκίνητό του στην οδό Σολωμού στα Εξάρχεια…

●…μάζεψε τους καθρέφτες μήπως περάσει κανείς και τους χτυπήσει…

●…και έβαλε το συναγερμό για να είναι σίγουρος.

● Ναι, είναι κάτι τέτοιες λεπτομέρειες που σου δείχνουν ότι ο οπτιμισμός δεν θα χαθεί ποτέ…


Μια μεγάλη «κοινωνική συμφωνία» προτείνει ο Απόστολος Τζιτζικώστας για την Αναγέννηση της χώρας!

Αποστομώνοντας όλους εκείνους που τάσσονται αναφανδόν υπέρ της «κοινωνικής διαφωνίας»...


Και τώρα, ενός λεπτού σιγή για όσους πίστεψαν ότι ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ θα έμπαινε ένα τέλος σε εξόφθαλμες περιπτώσεις τύπου «Αγροφύλακες Πολύδωρα»...

●...Και ξαφνικά βρέθηκαν με την «Αστυνομία Φύσης» του Τσιρώνη.


Προς κ. Ρόμπερτ Oυίλιαμς: Ναι, καταλαβαίνουμε ότι η καριέρα σας καταστράφηκε επειδή γράψατε τον ύμνο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ελπίζω να μη σκέφτεστε να επανορθώσετε τώρα γράφοντας τον ύμνο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι λάθος timing!


Πάντως, τώρα που η Αθήνα παρέμεινε όρθια, να προσέξουν να το πουν με τρόπο στον Ρωμανό, μην του έρθει απότομα ότι οι οδηγίες που έδινε καθημερινά δεν ακολουθήθηκαν.


Βλέπουν το «Έξω οι Κλέφτες». Γελάνε με τον Ηλιόπουλο. Καταλαβαίνουν ότι στην ταινία ο γαμπρός του Παπαγιαννόπουλου χρησιμοποιεί τον πατριωτισμό για να τη σκαπουλάρει…

● Και μετά πάνε και πιστεύουν ακρίτως όποιον πατριδέμπορα τους παραμυθιάσει.

● Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...


Μέλος του συλλόγου ενάντια στα μηχανάκια που παρκάρουν πλάγια, καταλαμβάνοντας ολόκληρες θέσεις στάθμευσης)


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας

Κανονικά, σε κάθε αναγγελία σαν αυτή του Χρ. Βερναρδάκη για αθρόες προσλήψεις στο Δημόσιο, εκείνοι που θα έπρεπε να ανησυχούν περισσότερο δεν είναι οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, που η μισθοδοσία τους θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με νέα μείωση γιατί «δεν θα βγαίνει» ο λογαριασμός;


Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για...

«Γκλιτοκρότημα» Το επίμονο και νευρικό τίναγμα των χεριών, για να φύγουν τα μικρά κομματάκια γκλίτερ που έχουν κολλήσει επάνω μετά την επαφή με χριστουγεννιάτικα στολίδια.


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Μεταφραστής του «original»(;) Αγίου Βασίλη από το Ροβανιέμι της Φινλανδίας, που περιφέρεται αυτές τις μέρες στα κανάλια.


Η Μετάφραση της Εβδομάδας

image

Αλέξης Τσίπρας «Πρέπει να υπάρξει μια κουλτούρα διαλόγου»

Μετάφραση Αυτοί που δεν θέλαμε να συζητήσουμε μαζί τους γιατί ήταν γερμανοτσολιάδες δοσίλογοι, τώρα δεν θέλουν να συζητήσουν μαζί μας γιατί δεν έχουν κουλτούρα διαλόγου».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ