Πολιτικη & Οικονομια

Μοσκοβισί: Ορισμένες κρίσιμες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα πρέπει να γίνουν τώρα

Βέβαιος ότι θα επιτευχθεί σύντομα η συμφωνία για το β’ πακέτο μέτρων

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
300912-228191.jpg
EPA/JULIEN WARNAND

Ορισμένες κρίσιμες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα χρειάζεται να γίνουν τώρα, δήλωσε την Πέμπτη από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, τη στιγμή που ελληνική κυβέρνηση και θεσμοί προσπαθούν να οριστικοποιήσουν τη δεύτερη δέσμη προαπαιτούμενων μέτρων, η οποία θα δρομολογήσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Παράλληλα, δήλωσε βέβαιος και αισιόδοξος πως αν συνεχιστεί η υφιστάμενη καλή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, σύντομα θα επέλθει συμφωνία στη δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων.

Ο Γάλλος επίτροπος υπογράμμισε ότι η συνεργασία με τις ελληνικές αρχές είναι πολύ καλή και υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει ήδη εφαρμόσει την πρώτη δέσμη μεταρρυθμίσεων, αποδεσμεύοντας 2 δισ. ευρώ. «Η γνώμη της Επιτροπής είναι ότι το επίπεδο δουλειάς και συνεργασίας είναι αρκετά ικανοποιητικό», ανέφερε ο ίδιος, λέγοντας ότι έχει σημειωθεί πρόοδος, έχει γίνει πολλή δουλειά από την πλευρά της Ελλάδας, όμως υπάρχει ακόμα δρόμος και κάποιες αποφασιστικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν τώρα. «Είμαστε βέβαιοι ότι με το ίδιο θετικό πνεύμα συνεργασίας και την προσπάθεια όλων των πλευρών θα φτάσουμε σε επιτυχία», δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί.

Όσον φορά στη δεύτερη δέσμη προαπαιτούμενων, ο Π. Μοσκοβισί ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία και απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις που θα περιλαμβάνει. «Πρέπει να δείξουμε λίγη υπομονή», προσέθεσε και κατέληξε λέγοντας: «Είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα συμφωνήσουμε».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O Άδωνις Γεωργιάδης
Απάντηση Άδωνι Γεωργιάδη στον Σαμαρά για το «ακαθόριστο φύλο»: Λάθος της ανοδόχου του ΕΟΠΥΥ

«Ένα λάθος έγινε και διορθώθηκε, ψυχραιμία. Σπάει ρεκόρ η ελαφρότητα όσων θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Σοφία Ζαχαράκη στο 1ο Ειδικό Σχολείο Καισαριανής
Μητσοτάκης στο 1ο Ειδικό Σχολείο Καισαριανής: Την επόμενη Παρασκευή όλα τα σχολεία θα είναι έτοιμα για το πρώτο κουδούνι

«Η καλύτερη επιβράβευση είναι τα χαμόγελα των παιδιών όταν θα έρθουν και θα δουν ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός

Περιμένοντας μια εθνική πρωτοβουλία καταναλωτικής συνείδησης
Περιμένοντας μια εθνική πρωτοβουλία καταναλωτικής συνείδησης

Αν το κράτος παίξει σωστά τον ρόλο του και ο καταναλωτής παίξει σωστά τον δικόν του, τότε δεν χρειάζονται ούτε παρακάλια ούτε πιέσεις. Βέβαια τότε δεν θα υπάρχει και καμάρι για τις τιμές που «ρίχνει η κυβέρνηση».

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY