- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μοσκοβισί: Ορισμένες κρίσιμες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα πρέπει να γίνουν τώρα
Βέβαιος ότι θα επιτευχθεί σύντομα η συμφωνία για το β’ πακέτο μέτρων
Ορισμένες κρίσιμες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα χρειάζεται να γίνουν τώρα, δήλωσε την Πέμπτη από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, τη στιγμή που ελληνική κυβέρνηση και θεσμοί προσπαθούν να οριστικοποιήσουν τη δεύτερη δέσμη προαπαιτούμενων μέτρων, η οποία θα δρομολογήσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Παράλληλα, δήλωσε βέβαιος και αισιόδοξος πως αν συνεχιστεί η υφιστάμενη καλή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, σύντομα θα επέλθει συμφωνία στη δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων.
Ο Γάλλος επίτροπος υπογράμμισε ότι η συνεργασία με τις ελληνικές αρχές είναι πολύ καλή και υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει ήδη εφαρμόσει την πρώτη δέσμη μεταρρυθμίσεων, αποδεσμεύοντας 2 δισ. ευρώ. «Η γνώμη της Επιτροπής είναι ότι το επίπεδο δουλειάς και συνεργασίας είναι αρκετά ικανοποιητικό», ανέφερε ο ίδιος, λέγοντας ότι έχει σημειωθεί πρόοδος, έχει γίνει πολλή δουλειά από την πλευρά της Ελλάδας, όμως υπάρχει ακόμα δρόμος και κάποιες αποφασιστικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν τώρα. «Είμαστε βέβαιοι ότι με το ίδιο θετικό πνεύμα συνεργασίας και την προσπάθεια όλων των πλευρών θα φτάσουμε σε επιτυχία», δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί.
Όσον φορά στη δεύτερη δέσμη προαπαιτούμενων, ο Π. Μοσκοβισί ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία και απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις που θα περιλαμβάνει. «Πρέπει να δείξουμε λίγη υπομονή», προσέθεσε και κατέληξε λέγοντας: «Είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα συμφωνήσουμε».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή τον τελικό του Μουντιάλ
Η δήλωσή του μετά την αποχώρηση από την Κεντρική Επιτροπή
«Ο Φάμελλος πήρε κάποιες καλές θέσεις, αλλά τα μπουρδούκλωνε» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
«Όσοι επιλέγουν διαφορετική πολιτική διαδρομή οφείλουν να παραδώσουν την έδρα»
Η πρώτη δήλωση μετά την εκλογή της στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
Με 7 ψήφους υπέρ και ένα λευκό
Αναλυτικά οι πληρωμές
«Η απαγόρευση δεν εξαφάνισε την αγορά, την παρέδωσε στη μαφία» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός
«Τα επίσημα στοιχεία αποτυπώνουν τη θετική τροχιά της χώρας μας» σημειώνει ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ασφαλιστικό Ταμείο
Ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις 2026
Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
«Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα συντρόφων για ένα νέο ξεκίνημα»
Αναπτύσσεται κοινή επιχειρησιακή δράση στον τομέα της αντιτρομοκρατίας
Προτεραιότητα η πολιτική προετοιμασία και τα ψηφοδέλτια
Ο ΠτΔ επισκέφτηκε το Τζαμί Καλούτσιανης και το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο Ιωαννίνων
Tο συνολικό ποσό της δωρεάν κρατικής αρωγής ανέρχεται σε περίπου 36,5 εκατ. ευρώ
Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.