Πολιτικη & Οικονομια

Από Δευτέρα «ανοίγει» η λίστα της Ελβετίας

Θα ελεγχθούν 10.588 τραπεζικοί λογαριασμοί Ελλήνων σε ελβετική τράπεζα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
300790-227748.jpg

Από τη Δευτέρα αρχίζει ο έλεγχος της λίστας με τους Έλληνες καταθέτες ελβετικής τράπεζας που απέστειλε στο υπουργείο Οικονομικών η Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης διευκρίνισε σε δηλώσεις του έξω από το περιστύλιο της Βουλής ότι η λίστα θα αξιολογηθεί και θα ελεγχθεί αμέσως από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες. «Δεν θα μείνει για τρία χρόνια στο συρτάρι» όπως έγινε με τη λίστα Λαγκάρντ, είπε υπαινισσόμενος ότι οι προηγούμενες ηγεσίες δεν επέδειξαν την ίδια αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή. «Θα αξιολογηθεί η λίστα, θα γίνει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο. Θα υπάρχει συνεργασία όλων των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Δικαιοσύνης για να έχουμε αποτελέσματα όσο το δυνατόν πιο σύντομα», πρόσθεσε.

Όπως είπε, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα ανοίξουν τους εν λόγω λογαριασμούς «και θα δούμε τι κρύβεται από πίσω». Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών έλαβε από τη φορολογική διοίκηση του γερμανικού κρατιδίου λίστα με 10.588 τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων σε ελβετική τράπεζα. Τα στοιχεία αφορούν τραπεζικούς λογαριασμούς, το συνολικό υπόλοιπο των οποίων ανέρχεται σε 3,9 δισ. ελβετικά φράγκα το 2006 και 2,9 δισ. ελβετικά φράγκα το 2008.

Ο κ. Αλεξιάδης ερωτηθείς σχετικά με τα ποσά που έχει εισπράξει το Δημόσιο από τις πέντε λίστες που έχει στην κατοχή του απάντησε ότι «έχουμε πολύ περισσότερες από πέντε λίστες, έχουμε εισπράξει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ