115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 286
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2756-7725.jpg

O Άγγελος Τσέκερης και ο Γιώργος Κυρίτσης αποκαλύπτουν το δόλιο σχέδιο αφελληνισμού του ΙΚΑ

Αντιδράσεις προκαλεί η πρόθεση της κυβέρνησης να χορηγεί ιθαγένεια σε μετανάστες που διαμένουν νόμιμα στη χώρα πάνω από μια πενταετία.

Όπως επισημαίνουν εθνικές και πατριωτικές οργανώσεις, το μέτρο θα οδηγήσει σε αφελληνισμό πατροπαράδοτων θεσμών, όπως το ΙΚΑ, το ΤΕΒΕ και οι καποδιστριακοί δήμοι, των οποίων η φυλετική καθαρότητα διατηρείται αμετάβλητη από την αρχαιότητα. Επισημαίνουν δε τα παραδείγματα άλλων χωρών, όπως η Αυστραλία, όπου την ιθαγένεια αποκτούν μόνο όσοι διαθέτουν μάρσιπο, προκειμένου να μην αλλοιωθεί η τρισχιλιετής εθνική παράδοση της χώρας, ενώ τα ελληνόπουλα που γεννιούνται εκεί απελαύνονται από τη χώρα με βάρκες μόλις κλείσουν τα 18 τους.

Στην ανησυχία συντελούν και οι επιδόσεις της πατρίδας μας στις παγκόσμιες στατιστικές, η οποίες την καθιστούν χώρα πρότυπο για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Οι αιτιάσεις για τον επικείμενο αφελληνισμό μετριάζονται από την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει δικαίωμα ψήφου στους απόδημους, ούτως ώστε για το ωράριο των καταστημάτων του κέντρου να αποφασίζει ο ελληνισμός της Μινεσότας. Σε ίντσες.

Η κυβέρνηση καθησυχάζει τις αντιδράσεις, δηλώνοντας ότι η ελληνική ιθαγένεια θα χορηγείται μόνο υπό αυστηρές προϋποθέσεις και εφόσον οι ενδιαφερόμενοι περάσουν σχετικές εξετάσεις στην ελληνική ιστορία, το τσάμικο, τη Σουπερλίγκα και την ύλη των μεσημεριανών τηλεοπτικών εκπομπών. Ταυτόχρονα διευκρινίζεται ότι το μέτρο δεν θα ισχύσει για τα πλοία του εμπορικού μας στόλου, τα οποία θα διατηρήσουν υποχρεωτικά την παναμέζικη και τη λιβεριανή ιθαγένεια.  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ