Πολιτικη & Οικονομια

MediaWar 382

Η Εκκλησία καταλαβαίνει πολύ καλά την πραγματικότητα όταν πρόκειται για τις δικές της μπίζνες

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 382
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20531-45549.jpg

Τίτλοι τέλους για την εκδοτική εταιρεία Imako, με αναγκαστικές κατασχέσεις πιστωτών στα γραφεία της εταιρείας και μεταβιβάσεις όσων τίτλων μπορούν να μεταβιβαστούν. Μετά το ράδιο «Σφαίρα» στον Πολίτη, το «ΟΚ» κατευθύνθηκε στον όμιλο του Αντέννα.

Λουκέτο και στο ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος. Με μια σύντομη ανακοίνωση, το άγιο ραδιόφωνο δήλωσε ότι αφού οι εργαζόμενοι δεν συναινούν σε μείωση των αποδοχών τους, τότε οι «ανελαστικές και πιεστικές οικονομικές ανάγκες» οδηγούν στο κλείσιμο του ραδιοφώνου. Το περίεργο είναι ότι πριν λίγες μέρες η Εκκλησία μας κατηγορούσε την κυβέρνηση Παπαδήμου γιατί προωθεί ρυθμίσεις στα εργασιακά που φέρνουν την «εξόντωση των εργαζομένων». Η Εκκλησία, όπως και η Αριστερά όταν καταφεύγει στο άρθρο 99 για τις επιχειρήσεις της, καταλαβαίνει πολύ καλά την πραγματικότητα όταν πρόκειται για τις δικές της μπίζνες.

Οι γνωστοί «γερμανοτσολιάδες» του ελληνικού Τύπου, που, όπως ο δοσίλογος Δήμος Σταρένιος λένε οι γερμανοί είναι φίλοι μας, θέλουν το καλό μας. Η έξωθεν κατάργηση της δημοκρατίας μας. Η νοοτροπία στρατού κατοχής των Ευρωπαίων. Είναι ο Γιώργος Τράγκας; Ο Αλαβάνος; Ο Καμμένος; Ο Καζάκης; Ο Δημαράς; Όχι, είναι ο Γιάννης Πρετεντέρης που είδε το φως το αληθινό του αντιμνημονιακού αγώνα και τρέχει να προλάβει το χαμένο έδαφος.

Στροφή στα Μέσα Κοντομηνά, υποχωρεί η δημοσιογραφία της δραχμής. Ο αυτοδίδακτος οικονομολόγος αναζητάει καινούργια στέγη. Δεν έχει πρόβλημα. Μπορεί πάντα να κάνει κόμμα.

Κυκλοφόρησε το δεύτερο φύλλο των εργαζομένων απεργών της Ελευθεροτυπίας. Χάθηκαν από τις οθόνες τα cult μηνύματα των απεργών του Alter. Παρά την κρίση ή εξαιτίας αυτής, δυο νέα περιοδικά πολιτικά και αντιμνημονιακά, εμφανίστηκαν στα περίπτερα: το Unfollow και το MoNo.

Καθώς εκδοτικές επιχειρήσεις καταρρέουν, βγαίνουν σε πλειστηριασμό ραδιοφωνικές συχνότητες από τις τράπεζες. Δηλαδή βγαίνει σε πλειστηριασμό η περιουσία του Δημοσίου. Αυτή που θα έπρεπε να επιστραφεί σύμφωνα με τους νόμους στο κράτος, το οποίο θα μπορούσε να την παραχωρήσει εκ νέου και να έχει έσοδα που τόσο χρειάζεται. Αλλά εδώ είναι Ελλάδα…

Κυκλοφόρησε το 2ο τεύχος του LUST. Το πολύ μικρό, πολύ όμορφο περιοδικό του Velvet team, δηλαδή των Άρη και Λάκη Ιωνά, με μικρές ερωτικές ιστορίες και φωτογραφίες. Σ’ αυτή την άχαρη εποχή, είναι το μόνο έντυπο που έχει λίγο αισθησιασμό στις σελίδες του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ