Πολιτικη & Οικονομια

Τα Tweets του Forrest Gump 372

Μέλος του συλλόγου για την έρευνα και την προώθηση βελτιωμένων καπακιών στα αναψυκτικά, που να ανασηκώνονται για να ανοίξουν με τη βοήθεια όλου του δαχτύλου και όχι μόνο του νυχιού

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 372
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18468-40380.jpg

Η ΕΠΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

n

Η ανάπαυση του «πολεμιστή» στη μάχη για την Ενωμένη Ευρώπη

Είναι αυτό το παραπάνω «κλικ» ενθουσιασµού στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού, που κάνει την εικόνα ελαφρώς ανησυχητική. Σα να έχει υπερβεί τα όρια ασφαλείας που ορίζουν την «ευγενική-αντίδραση-σε-συµβολικό-αναµνηστικό-δώρο» και να έχει περάσει στην απροσδιόριστη και ελαφρώς ανησυχητική περιοχή του «ενήλικου-που-παίζει-στα-σοβαρά-με-παιδικό-παιχνίδι».

Κωμική λεπτομέρεια: Η οριακή αμηχανία του Οικολόγου Πράσινου οικοδεσπότη.

Τραγική λεπτομέρεια: Αυτή η φωτογραφία δεν θα είχε χρησιμοποιηθεί τόσο ευρέως από τα media αν το ΠΑΣΟΚ είχε κάνει 200.000 προσλήψεις την προηγούμενη διετία.


Είναι μερικοί άνθρωποι που περπατάνε στο δρόμο και μιλάνε έντονα στον αέρα απέναντί τους…

● …ε, λοιπόν, αυτοί οι άνθρωποι, προσπαθούν να πείσουν έναν υποθετικό συνομιλητή τους ότι δεν φταίνε αυτοί, ότι έχουν δίκιο να εξοργίζονται.

● Μόνο που όταν μιλάει έντονα στον εαυτό του στο δρόμο ένας περιφερόμενος τύπος, λέγεται «γραφικός τρελός». Όταν το κάνει μια ολόκληρη χώρα, λέγεται δημοψήφισμα για το Σκοπιανό.

Μετάφραση: Δημοψήφισμα είναι η τελευταία ελπίδα μιας χώρας να μιλήσει, όταν κατά βάθος γνωρίζει πως πλέον κανείς δεν την ακούει.

Επίσημη εκδοχή: Η Συρία απαγορεύει το iphone ως όπλο του εχθρού που μπορεί να διοχετεύσει πληροφορίες εκτός της χώρας. Ανεπίσημη εκδοχή: Δεν αντέχει τον ανταγωνισμό με το συνώνυμο «Siri» που δίνει όλες τις απαντήσεις ενώ εκείνη καμία.

«Κάποιος»: Το πιο εφιαλτικό επίθετο μέλους του ΠΑΣΟΚ, αυτή την περίοδο.

● Ή μάλλον, γενικότερα, το πιο εφιαλτικό επίθετο για περιόδους «εσωκομματικών ζυμώσεων» με στόχο την ανάδειξη νέου αρχηγού σε ένα μέσο ελληνικό κόμμα. Διότι σύμφωνα με όλες τις δηλώσεις-βόμβα, πάντα εκείνοι που φταίνε για ό,τι έχει συμβεί είναι «κάποιοι».

● Ναι, την αντωνυμία «κάποιοι» χρησιμοποιούν οι ίδιοι που κατά τα άλλα ζητούν με παρρησία να «λέμε επιτέλους τα πράγματα με το όνομά τους».

● Ναι, ακριβώς έτσι εξηγείται γιατί όλα τα ελληνικά κόμματα, αργά ή γρήγορα, φθάνουν στο σημείο να αναζητούν επειγόντως νέο αρχηγό.

Διότι θεωρούν ότι ο αρχηγός είναι κάτι σαν παρουσιαστής πρωϊνάδικου: Δηλαδή κάνει τους τηλεθεατές να νομίζουν ότι βλέπουν κάτι καινούργιο, ενώ στην πραγματικότητα παρακολουθούν τον ίδιο πολτό από ζώδια, μαγειρική και δηλώσεις της Mιμής Ντενίση.

● Ναι, στην προηγούμενη παρομοίωση, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης (γνωστός και ως «απέτυχε ο ΓΑΠ, όχι εγώ!») και ο Χάρης Καστανίδης (γνωστός και ως «χρειαζόμαστε ιδέες κι όχι πρόσωπα»), είναι η Μιμή Ντενίση.

● Αν και ακόμα και η Μιμή Ντενίση είναι σε θέση να γνωρίζει ότι τις νέες ιδέες όταν τις διαχειρίζονται παλιά πρόσωπα, τις κάνουν σαν τα μούτρα τους.

Πάντως, αν τελικά γίνει δημοψήφισμα και αποφασίσουμε ότι δεν συμφωνούμε με οποιοδήποτε όνομα των Σκοπίων, μπορούμε πάντα να εφαρμόσουμε την δοκιμασμένη λύση της μαύρης ταινίας...

● ...να καλύπτουμε δηλαδή με μαύρο όποια ονομασία δεν μας αρέσει, όπως κάναμε στα διεθνή πρωταθλήματα basket.

Την ίδια μέθοδο μπορούμε να εφαρμόσουμε και στην περίπτωση που αποφασίσουμε να φύγουμε από το ευρώ: Να βάλουμε μια μαύρη ταινία πάνω στη λέξη euro στο χαρτονόμισμα και να το ονομάσουμε δραχμή.

● Επίσης, επεκτείνοντας το μέτρο, μπορούμε να βάζουμε μαύρες ταινίες και στους ξένους που δεν γουστάρουμε. Ή σε όσους καταλαμβάνουν καλύτερη θέση από εμάς στη Eurovision.

Μέχρι να καταλήξουμε στην απόλυτα εθνικά αποδεκτή, υπερήφανη στάση: Να καλύψουμε τα πάντα γύρω με μαύρη ταινία.

Ναι, μετά το ύφος των ανήλικων που συμμετέχουν στο Master Chef Junior, δεν μετανιώνετε που αντιμετωπίσατε με τόση ειρωνεία τις εκπομπές του Κώστα Χαρδαβέλλα για τα «παιδιά Ιndigo»;

Άσχετο: Το να περνάς κάτω από τη Σκάλα του Μιλάνου φέρνει την ίδια γρουσουζιά όπως το να περνάς κάτω από οποιαδήποτε σκάλα;  

Απορία: Πώς λέγεται το να είσαι υπόδικος ηγούμενος μοναστηριού και να επισκέπτεσαι τον πρόεδρο μιας χώρας που συνηθίζει να σκοτώνει όσους αμφισβητούν το ολιγαρχικό καθεστώς, με αφορμή την έκθεση μιας Άγιας Ζώνης σε λαϊκό προσκύνημα;

Απάντηση: Ιδιαίτερα μαθήματα διαχείρισης κρίσεων, από το βετεράνο καθηγητή Εφραίμ στον πρωτάρη Πούτιν.


Πιο απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας Ασφαλιστής καμένης Porshe Cayenne.


Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για… «Διοδαποθήκη»: Το ειδικό σημείο στο αυτοκίνητο όπου συσσωρεύονται οι αποδείξεις από τα διόδια και από τη βενζίνη, προκειμένου κάποια μέρα να τακτοποιηθούν.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY