Πολιτικη & Οικονομια

Στο ύψος των περιστάσεων

Άνεμος αισιοδοξίας πνέει στο κυβερνητικό στρατόπεδο, καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν το ΠΑΣΟΚ σταθερά πάνω από το 10%.

115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 364
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
16796-37124.jpg

Άνεμος αισιοδοξίας πνέει στο κυβερνητικό στρατόπεδο, καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν το ΠΑΣΟΚ σταθερά πάνω από το 10%. Το κύρος του πρωθυπουργού ενισχύεται σημαντικά μετά την προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΕ κ. Τυχ φον Άρπαστ στις Βρυξέλλες. Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, ο κ. Βενιζέλος εξασφάλισε τη δυνατότητα της ελληνικής πλευράς να λάβει πρόσθετα μέτρα ύψους 6 δις και να καταργήσει τους μισθούς στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα. Οι τράπεζες αναμένουν το επικείμενο ξέπλυμα και κούρεμα που θα τις κάνει πιο φρέσκιες, με αποτέλεσμα στο ΧΑΑ ο γενικός δείκτης να φλερτάρει με τις 700 μονάδες, για πρώτη φορά μετά την καταστροφή του 1897. Ήδη έχουν πέσει στο τραπέζι διάφορα σχέδια κουρέματος με επικρατέστερο το καρέ με ωφέλειες για τις τράπεζες, ενώ για τα ασφαλιστικά ταμεία προκρίνεται η μοϊκάνα.

Στο θετικό κλίμα συμβάλλει και η κοινωνική ειρήνη που επικρατεί, με εξαίρεση κάποιους ακραίους φωτορεπόρτερ και αδέσποτους σκύλους, οι οποίοι αντιμετωπίζονται επιτυχώς από την αστυνομία με κλοτσιές. Παράλληλα, ο «αντάρτης» κυβερνητικός βουλευτής κ. Τ. Ζαμπαμάγκας δήλωσε ότι θα πειθαρχήσει κομματικά για το καλό του τόπου. Άλλοι βουλευτες και υπουργοί, επικαλούμενοι το άρθρο 136 του Συντάγματος «Περί Σύσκεψης και Συμμορίας», πρότειναν σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τη συμμετοχή του Καραμανλή, του Μητσοτάκη και του Σημίτη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ