Πολιτικη & Οικονομια

Τα Tweets του Forrest Gump 345

(Μέλος του συλλόγου για τη νομική ρύθμιση του τρόπου προφοράς των αριθμών τηλεφώνων ανά δύο ψηφία και όχι ανά τρία)

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 345
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
14051-31481.jpg

● 1η Μαΐου 2011: Η απεσταλμένη του Star ανακοινώνει με συντριβή την τρομοκρατική απόπειρα εναντίον του Διαγωνισμού της Eurovision.

● 2η Μαΐου 2011: Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοινώνει τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

● Συμπέρασμα: Η ανθρωπότητα μπορεί να δείξει επιείκεια για την καταστροφή των δίδυμων πύργων, αλλά όταν κάποιος απειλήσει τη Eurovision της, η τιμωρία του θα είναι άμεση! 

● Είναι γεγονός: Σήμερα το πρωί, μερικές χιλιάδες άνθρωποι θα πιούν τον καφέ τους σε φλιτζάνι που έχει πάνω του τον Ουίλιαμ και την Κέιτ μέσα σε μια καρδιά… 

● …και κανείς τους δεν θα αισθάνεται ψυχοπαθής!

● Ο «Μικρός Διερμηνέας» - Άσκηση 1η: «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πατάξει τη φοροδιαφυγή».

● Μετάφραση: «Σας εκλιπαρούμε, πείτε κι εσείς στο φοροφυγά που καλύπτετε και του σβήνετε τα πρόστιμα, να δώσει κάτι για τα μάτια του κόσμου. Εσάς σας ακούει πιο πολύ…» 

 ● Ο «Μικρός Διερμηνέας» - Άσκηση 2η: «Θα κόβεται η χρηματοδότηση των ομάδων που οι οπαδοί της δημιουργούν επεισόδια στα γήπεδα…»

● Μετάφραση: «Πρόεδρε, μην ανησυχείς! Αν τα εννοούσα όλα αυτά, θα σου τα έλεγα το βράδυ που θα συναντηθούμε στο πάρτι. Ο λόγος που τα λέω δημόσια είναι γιατί αρέσω όταν παίρνω το αυστηρό ύφος…»

● Η εξίσωση του «λαμπερού»: Το ποσοστό των λέξεων «λαμπερός», «υπέρκομψος» και «σλουρπ» μέσα στα κείμενα ενός εντύπου, ισούται με το ποσοστό που θα περικοπεί από τους μισθούς των συντακτών του, επειδή «δεν βγαίνει».

● Δηλαδή: Όσο περισσότερο «γκλάμουρους» δείχνει ένα έντυπο, τόσο πιο κακοπληρωμένοι άνθρωποι το βγάζουν. 

● Απόδειξη ότι ακόμα και οι πρίγκιπες είναι στην πραγματικότητα κομπάρσοι: Πριν, αναφέρονταν ως «Ο Γάμος του William με την Kate». Μετά, ήταν απλώς «Ο Γάμος της Kate». 

● «Ελεωνορομελετοφοβία»: Μια αδιόρατη αίσθηση κινδύνου και απειλής που προκαλείται όταν κάπου κοντά σου βρίσκεται μια εξωστρεφής και θορυβογενής τηλεπαρουσιάστρια σε περίοδο δημόσιου ζευγαρώματος.

● «Ζέτα Γιόγκα»: Η παρατεταμένη άσκηση απώλειας της συνειδητότητας και ασκητικού διαλογισμού, για όσες ώρες απαιτούνται μέχρι να φτιαχτεί η «Capella Sistina» της εβδομάδας με τα μαλλιά σου.  

● Παραδόξως, υπάρχει μια κοινωνική συμπεριφορά που κανείς δεν είναι διατεθειμένος να συγχωρέσει και δεν βρίσκει την παραμικρή ανοχή: Το να πηγαίνει κάποιος στο Express ταμείο του super market με παραπάνω από τα επιτρεπόμενα τεμάχια!

● Όταν ένας γεροδεμένος κύριος, με κάτι μεταλλικό να φουσκώνει κάτω από το σακάκι του, περνάει από το μαγαζί, και σου προτείνει έναντι ενός ποσού να σε προστατεύσει από κάθε κακό που μπορεί να σου συμβεί, λέγεται «Νονός». Όταν ένα υπουργείο σού προτείνει το ίδιο, λέγεται «νομιμοποίηση αυθαιρέτων».

● «Ο συνετός πολεμιστής παρατηρεί τις μεθόδους των καλύτερων αντιπάλων του και τα αντιγράφει», που θα έλεγε και ο Πάολο Κοέλιο

● Όπως αποδεικνύεται τελικά, όταν όλοι καταφέρονται δημόσια εναντίον των «μεγαλοεργολάβων», δεν είναι το «-εργολάβων» που τους ενοχλεί, αλλά το «μεγαλο-». 

● Δηλαδή, αν αντί να αναλαμβάνεις δημόσια έργα, είσαι ένας απλός «μικροεργολάβος» που χτίζει αυθαίρετα, έχεις την πλήρη δημόσια συμπαράστασή τους. 

● Τόσο μεγάλη συμπαράσταση, που είναι πρόθυμοι να δημιουργήσουν πολιτικό θέμα, προκειμένου να επιβληθεί στις κατασκευές σου το πρόστιμο της νομιμοποίησής τους…

●…που τελικά θα μεσολαβήσουν για να μην πληρωθεί. 

● Κι όμως υπάρχει ένα επιχείρημα που θα μπορούσε να βοηθήσει τους αστυνομικούς της ομάδας «Ζήτα» να αισθανθούν ξανά προνομιούχοι απέναντι στους συναδέλφους τους της ομάδας «Δέλτα» και να σταματήσουν να τσακώνονται: 

● Ότι στο Scrabble, το «Ζήτα» αξίζει δέκα πόντους, ενώ το «Δέλτα», μόλις τέσσερις!

● Φούντωση: Η ξαφνική επιθυμία για ένα τσιγάρο εμπλουτισμένο με «φούντα».   

Πιο απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας Υπεύθυνος trailer του σίριαλ «Χωρίς όρια»(Antenna), που πρέπει να επιλέξει τις πιο δυνατές (ή έστω τις λιγότερο αστείες) σκηνές.

Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για… «Σφουγγαροπάτημα»: Το ειδικό περπάτημα «πατάω-στις-μύτες-για-να-μη-λερώσω» που υιοθετεί κάποιος όταν βρίσκεται μπροστά σε καθαρίστρια που μόλις έχει σφουγγαρίσει.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ