- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κουμουτσάκος: ενεργές οι διεκδικήσεις της Ελλάδας για τις γερμανικές αποζημιώσεις
Δεν παραγράφονται ούτε ηθικά, ούτε πολιτικά, ούτε νομικά
«Οι διεκδικήσεις της Ελλάδας ειδικά για το κατοχικό δάνειο αλλά και τις πολεμικές επανορθώσεις - αποζημιώσεις, δηλαδή για τις γερμανικές οφειλές, είναι ενεργές και ισχυρές. Δεν παραγράφονται. Ούτε ηθικά, ούτε πολιτικά, ούτε νομικά» υποστηρίζει ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας με άρθρο του στην Real News.
Ο Γ. Κουμουτσάκος σχολίασε πως για πρώτη φορά συγκροτήθηκε διακομματική επιτροπή στη Βουλή στις αρχές του 2014. «Γεγονός επίσης είναι ότι σταδιακά, ολοένα και περισσότεροι επιστήμονες, δικαστικοί και κορυφαίοι πολιτικοί της Γερμανίας, όπως ο Πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ, αναγνωρίζουν ότι το θέμα των οφειλών πρέπει να εξεταστεί. Επιπλέον, η αρμόδια επιτροπή της γερμανικής Βουλής έχει επιβεβαιώσει ότι η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε από τη δυνατότητα της διεκδίκησης» τόνισε.
Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι χρειάζεται μια υπεύθυνη διεκδίκηση που να μην συνδέεται με τη σημερινη οικονομική κρίση, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν ξεχνά τις προσφιλείς λαϊκίστικες πρακτικές της. Υπαγορεύονται από κομματικές σκοπιμότητες και, τελικά, υπονομεύουν αντί να υπηρετούν τα δίκαια και τα συμφέροντα της Ελλάδας. Και αυτό δεν πρέπει να συμβεί. Δεν μπορεί ένα τόσο σοβαρό, εθνικών διαστάσεων ζήτημα να ανασύρεται κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει προβλήματα και δικά του εσωτερικά αδιέξοδα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς σχολιάζει το οικονομικό πρόγραμμα της ΕΛΑΣ
«Το ΠΑΣΟΚ δεν κέρδισε μόνο το μυαλό του ελληνικού λαού, κέρδισε και την καρδιά του» σημειώνει
«Τα έργα δεν σταματούν - Κυβέρνηση και Περιφέρεια αλλάζουν την εικόνα της Αττικής», τόνισε ο Μητοστάκης
Δεν αρκεί να συζητάμε πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός ή πόσα χρήματα μπορεί να διαθέσει ο προϋπολογισμός στους διάφορους τομείς
«Και οι τέσσερις αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη παραμένουν επίκαιρες. Απαιτούν, όμως, νέο περιεχόμενο» σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός
«Δεν αμφισβητούμε την αξία των εξετάσεων. Μια δύσκολη μέρα δεν μπορεί να ακυρώνει χρόνια προσπάθειας»
Η 3η Σεπτεμβρίου και οι σταθμοί της πολιτικής παρουσίας
Γιατρός και κόρη πρώην υπουργού
«Αν το περιφερειακό πρόγραμμα παραμείνει ως έχει, θα καταλήξει ένα κενό πουκάμισο» προειδοποιεί
Με αφορμή τις εξαγγελίες του πρώην πρωθυπουργού
Πρόγραμμα με «άρωμα» Θεσσαλονίκης
Σε 1,7 εκατομμύρια ανήλθαν οι έλεγχοι
Τι αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Όταν θα κλείσει το Ταμείο Ανάκαμψης, θα δείτε ότι δεν θα χάσουμε κανένα ευρώ», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Mεγάλο ευχαριστώ στα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας και τους ανεξάρτητους βουλευτές από Νέα Αριστερά, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση και τα άλλα προοδευτικά κόμματα που στήριξαν την υποψηφιότητα μας»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατά πάντων και κατά Κουκουλόπουλου
Περιοδεία του υπουργού Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα ενόψει της 90ής ΔΕΘ
Στην ψηφοφορία ψήφισαν 288 βουλευτές εκ των οποίων ψήφισαν «παρών» 169 βουλευτές και «υπέρ» 119
Εγκρίθηκε το πρόγραμμα του Ταμείου Απανθρακοποίησης των Νήσων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.