- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ίδιος με πέρυσι ο τζίρος της αγοράς των εκπτώσεων
«Υπάρχουν καλοκαιρινά μελτέμια στο εμπόριο και τρικυμία στην αγορά»
Στα περσινά επίπεδα και ενδεχομένως με μία μεσοσταθμική πτώση μεταξύ 5% και 8% κινήθηκε ο τζίρος των εμπορικών επιχειρήσεων κατά τη θερινή εκπτωτική περίοδο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).
«Αν και το εμπόριο είχε προσδοκίες να κινηθεί η αγορά καλύτερα από την περυσινή περίοδο τελικά, σύμφωνα με τα στοιχεία, φαίνεται ότι ο τζίρος διαμορφώθηκε σχεδόν στα περυσινά επίπεδα και ενδεχομένως με μία πτώση που μπορεί να διαμορφωθεί τελικά μεταξύ 5% και 8%, καθώς ο τουρισμός δεν έφερε έσοδα στο εμπόριο», δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.
Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Κορκίδης, είναι αξιοσημείωτο ότι στη φετινή έρευνα της ΕΣΕΕ φαίνεται να υπάρχει χαμηλός τζίρος στις περιοχές υψηλής επισκεψιμότητας (τουριστικούς προορισμούς) κάτι που μεταφράζεται από τη Συνομοσπονδία ως επίπτωση του προσφυγικού προβλήματος αλλά και της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η οικονομία γενικότερα, παρά την πορεία των τουριστικών αφίξεων.
Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, είναι ότι φέτος η αγορά της Αθήνας κινήθηκε πτωτικά, με τα στοιχεία του εμπορικού συλλόγου της περιοχής να δείχνουν πτώση του τζίρου περίπου 10%. «Υπάρχουν καλοκαιρινά μελτέμια στο εμπόριο και τρικυμία στην αγορά» παρατήρησε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, προσθέτοντας πως την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί η έρευνα της Συνομοσπονδίας για την πορεία των θερινών εκπτώσεων.
Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις ξεκίνησαν από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016.
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ρεκόρ μεταπολεμικής απήχησης για λαϊκιστές και αυταρχικούς στην Ευρώπη, με την Ελλάδα στην έκτη θέση, όπως τονίζει μελέτη του ΚΕΦΙΜ
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Η ανάρτηση με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο και το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού
«Η απόφασή μου δεν έχει να κάνει με κάποια καρέκλα, όπως πιθανόν κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν», τονίζει
Αντιπαράθεση Σκέρτσου με την αντιπολίτευση
Τι αναφέρει η κοινή δήλωση
Με αφορμή τα χαμηλά νούμερα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
Στο επίκεντρο οι προοπτικές ανάπτυξης και η επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά
«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους με νέες δεξιότητες», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Διαφορετικές κατασκευές από τις εγκεκριμένες μελέτες
Τα βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τον περιορισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους
Η ανεξάρτητη βουλευτής, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσχώρησε επίσημα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Ο διάλογος παραμένει ανοιχτός για όλους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
«Δεν θα με φιμώσει ούτε ο κ. Λαζαρίδης ούτε κανένας άλλος» τονίζει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Στο Πεκίνο η υπουργός Πολιτισμού
Στο 11th Financial Times Energy Transition Summit, ο εκτελεστικός πρόεδρος της METLEN
Η ανάρτησή του στο Χ μετά τα κλάματα της βουλεύτριας
«Καλό είναι όσοι μιλούν για εθνικές ήττες να είναι προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο εκφέρουν τον λόγο τους», τόνισε
«Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά ο Μητσοτάκης» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.