Πολιτικη & Οικονομια

Αναγνωστοπούλου: Προτιμώ τις καταλήψεις από όσα γίνονται σε Γαλλία και Γερμανία

«Ξαφνικά μας πειράξανε οι καταλήψεις;»  

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
134888-307899.jpg

«Προτιμώ τις καταλήψεις από αυτά που γίνονται στη Γαλλία στη Γερμανία και αλλού στην Ευρώπη. Ξαφνικά μας πειράξανε οι καταλήψεις;» επισήμανε την Τρίτη στον ΣΚΑΪ η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

«Όταν λείπει ο δημόσιος χώρος οι άνθρωποι πρέπει να βρουν δημόσιο χώρο» τόνισε μεταξύ άλλων η υπουργός και συνέχισε «Ακούω ότι πρέπει να επικρατήσει η τάξη και η ασφάλεια, πρέπει να επικρατήσει σε όλα τα επίπεδα δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο».

Σύμφωνα με την υπουργό, «οι καταλήψεις ποτέ δεν δημιούργησαν την κρίση, έχουμε καταλήψεις από τη μεταπολίτευση, άλλα μας οδήγησαν στην κρίση, άλλα φαινόμενα που μας φτάσανε εδώ που μας φτάσανε.»

«Η ευκολία του ‘‘μπαίνει δεν μπαίνει η αστυνομία’’ (σ.σ σε χώρο υπό κατάληψη) εμένα δεν με αφορά» πρόσθεσε.

Για την κατάληψη του ΑΠΘ υποστήριξε ότι η διαχείριση της αστυνομίας ήταν η καλύτερη δυνατή. «Τελείωσε καλά δεν μπορούσε να παρέμβει με τόσο κόσμο η αστυνομία» ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στην ιδιωτική εκπαίδευση, και τις δικλείδες που τίθενται για τη μη απόλυση εκπαιδευτικών από τα ιδιωτικά σχολεία η κ. Αναγνωστοπούλου δήλωσε ότι ο εκπαιδευτικός είναι υπό δόκιμη επί δύο χρόνια και «δεν είναι αξιολόγηση όταν δεν αρέσει στους μαθητές και στους γονείς του να απολύεται ο εκπαιδευτικός.»

«Όταν ο μαθητής αντιμετωπίζεται ως πελάτης ‘‘ο πελάτης έχει πάντα δίκιο’’, αυτό το είπε ο κ. Μητσοτάκης, δεν του αρέσει του μαθητή πρέπει να φύγει ο εκπαιδευτικός, το είπε... δεν πρέπει κανείς να βλέπει την παιδεία ως εμπόρευμα και σε σχέση με το εμπόρευμα να αξιολογείται ο εκπαιδευτικός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε σχέση με τις μετεγγραφές φοιτητών η υπουργός διευκρίνισε ότι ισχύει ό,τι και πέρυσι, και ότι δεν μπορεί να ξεπεραστεί ένα ποσοστό μετεγγραφών βάσει των περιορισμών που έχει θέσει το ΣτΕ.

Φωτογραφία ΑΠΕ - ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΘ: Η έκθεση που μεγάλωσε μαζί με τη Θεσσαλονίκη
ΔΕΘ: Η έκθεση που μεγάλωσε μαζί με τη Θεσσαλονίκη

Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της 90ης ΔΕΘ
Πελάτες, όχι πολίτες: Η ΔΕΘ ως ετήσια τελετουργία συναλλαγής κυβέρνησης και ψηφοφόρων

Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του

Θεσσαλονίκη
Πώς η Θεσσαλονίκη προσελκύει επισκέπτες 12 μήνες τον χρόνο

Με αιχμή τον συνεδριακό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί τη θέση της και εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY