- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αντιμέτωποι με επιπλέον φόρο όσοι δεν συγκεντρώνουν αποδείξεις
Τι προβλέπεται στο νέο νομοσχέδιο
Αντιμέτωποι με επιπλέον φόρο θα βρίσκονται από φέτος όσοι φορολογούμενοι δεν συγκεντρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό αποδείξεων, που θα καθορίζεται βάσει εισοδήματος.
Σύμφωνα με τη Realnews:
• Για εισοδήματα ώς 10.000 ευρώ θα απαιτείται το 10%, δηλαδή αποδείξεις 1.000 ευρώ.
• Για εισοδήματα από 10.001 ευρώ έως 20.000 ευρώ το 15%, δηλαδή αποδείξεις από 1.500 έως 3.000 ευρώ.
• Για εισοδήματα από 20.001 ευρώ έως 40.000 ευρώ το ποσοστό φτάνει το 20%, δηλαδή αποδείξεις από 4.000 έως 8.000 ευρώ.
• Για ετήσια εισοδήματα από 40.001 ευρώ και πάνω το 30%, δηλαδή τουλάχιστον 12.000 ευρώ αποδείξεις.
Όσοι δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό αποδείξεων, για το ποσό που υπολείπεται θα πληρώνουν φόρο επί ενός εικονικού ουσιαστικά εισοδήματος. Δηλαδή, αν τους λείπουν αποδείξεις 5.000 ευρώ, θα φορολογούνται για εισόδημα 5.000 ευρώ, με τον χαμηλότερο συντελεστή 22%. Θα πληρώσουν δηλαδή, φόρο 1.100 ευρώ για ένα εισόδημα που ποτέ δεν είχαν.
Αν το ποσό που υπολείπεται είναι μεγαλύτερο από 20.000 ευρώ, ο συντελεστής φόρου ανεβαίνει στο 29% και μπορεί να φτάσει στο 37% ή και στο 45%, αν οι αποδείξεις που λείπουν ξεπερνούν τα 30.000 ή τα 40.000 ευρώ, γεγονός που αφορά βέβαια ελάχιστους, με πολύ υψηλά εισοδήματα.
Όλα αυτά προβλέπονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Ειδικά για φέτος, η χρονιά θα χωριστεί στα δύο. Έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα γίνονται δεκτές αποδείξεις και από συναλλαγές χωρίς πλαστικό χρήμα ή web banking. Αλλά από την 1η Οκτωβρίου θα μετρούν στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου και του απαιτούμενου ποσού μόνο οι συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες ή μέσω τραπεζών.
Από το 2017 και μετά, το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων θα συγκεντρώνεται αποκλειστικά με πλαστικό χρήμα. Όσο για το αφορολόγητο, το «χτίσιμό» του θα είναι σε συνάρτηση με τη συλλογή των αποδείξεων ή το ύψος των δαπανών μέσω πλαστικού χρήματος και θα μειώνεται ανάλογα με τις αποδείξεις ή τις δαπάνες που λείπουν, σε σχέση με το εισόδημα του φορολογούμενου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κοστολόγηση ή πολιτική μυθολογία;
Ο πρωθυπουργός μίλησε για μια παρέμβαση που θα αλλάξει τη Θεσσαλονίκη έως το 2030
Σε λειτουργία έως το τέλος του 2026 η νέα πλατφόρμα «Συνέπεια» για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προαναγγέλλει την κατάθεση συνολικού σχεδίου στη Βουλή αμέσως μετά τη ΔΕΘ
O Στέφανος Μάνος και οι τυμβωρύχοι της φιλελεύθερης παρακαταθήκης
Η «Γαλάζια Υπερπαράταξη» και τα όρια του κόμματος
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ συμμετείχε σε εκδήλωση στο πλαίσιο της 90ης ΔΕΘ - Η ανάρτησή του
Ο πρωθυπουργός παρουσιάζει απόψε στο «Ι. Βελλίδης» το τετραετές κυβερνητικό πλάνο
Με αφορμή τις δηλώσεις του στελέχους Γιώργου Παππά
Η νέα πτέρυγα έχει και σημαντικό ερευνητικό ρόλο
Διευκρινίσεις με αφορμή το περιεχόμενο των βιβλίων νέου Μητρώου
Από το «Χρονοκαταφύγιο» του Γκοσποντίνοφ στη ρητορική Τσίπρα και Σαμαρά
Οι τρεις βασικοί πυλώνες του οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας
«Στις φοιτήτριες και τους φοιτητές μας από όλη την Ελλάδα αξίζει το καλύτερο», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
«Ένα πρωτοποριακό έργο το οποίο ανοίγει τον δήμο και την κοινωνία στην καθημερινότητα όλων των οικογενειών», τόνισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Οι Κινητές Ομάδες Υγείας, θα βρίσκονται στην ιχθυόσκαλα κάθε μήνα
Οι τελευταίες πληροφορίες για το πακέτο
Μερικά παραδείγματα ενδεικτικά της αρπακόλλας που σε τίποτα δεν διαφέρει από την αρπακόλλα του 2011, του 2012, του 2013, του 2014, του 2015, του 2016, του 2017
Τι ισχύει για τα κριτήρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.